24 uur op het dak zitten voor stichting ALS

Peter Schreursweg 25, Haelen.
5 - Sep - 2020 - 6 - Sep - 2020

Ton Smeets (de börgemeister van ut Haeles Brook) en Daan Frost (beheerder van de website haor.nl) gaan op zaterdag 5 september 24 uur op het dak van Tons woning zitten om geld in te zamelen de stichting ALS.

Het duo wil de klok rond, van 16.00 tot 16.00 uur, op het platte dak blijven zitten om aandacht te vragen voor het goede doel.


Het is de bedoeling dat Ton en Daan in deze 24 uur zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting ALS. Donateurs zijn van harte welkom om ter plekke een gift te doen. Zo draaien Ton en Daan verzoeknummers tegen betaling. Wie 5 euro stort, mag zelf een kwartier op het dak komen zitten. Zondagmorgen 6 september is om 11.00 uur frühschoppen met  accordeonmuziek van Gino Lombardi. Er staan nog meer acties op de planning en ook voor drankjes wordt gezorgd. De opbrengst gaat volledig naar stichting ALS.

Locatie:
Peter Schreursweg 25, Haelen. Parkeren kan bij de algemene begraafplaats aan de Haelerweg in Horn, vanaf daar is het 150 meter lopen. Gelieve s.v.p. niet met de auto naar de locatie zelf komen.

Covid-19:
De organisatoren houden zich strikt aan de huidige corona-regels. Van de bezoekers wordt verwacht dat zij dit ook doen. Op naleving van de regels wordt toegezien.

Wat is ALS?

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een neuromusculaire aandoening, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. ALS is progressief van aard, dat betekent dat iemand met deze ziekte steeds verder achteruitgaat. In vijf tot tien procent van de gevallen is sprake van een erfelijke vorm van ALS. De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) meestal intact, de werking van darmen en blaas ook. De seksuele functies blijven lang behouden. Wel worden uiteindelijk alle spieren, behalve de hartspier, aangedaan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Niet voor publicatie:
Pers is van harte welkom om verslag te doen van deze actie voor het goede doel. Neem van tevoren wel graag even contact op met Daan Frost via 06- 43 54 24 61 om een afspraak te maken.