Festivalweekend in Leveroy met ‘ Zomerfestijn Leveroy ‘ en natuurlijk met dancefestival ‘Outrageous Festival’

Kerkstraat / Heerbaan Leveroy
26 - Jul - 2019 - 27 - Jul - 2019

Vrijdag en zaterdag 26 en 27 juli zal menige muziekliefhebber - jong en wat ouder -  de weg naar Leveroy wel weten te vinden. In dat dorp organiseert een enthousiaste groep jongeren uit de buurt, verenigd in de Stichting Leveroy Dance Events een tweedaags evenement. 

Lou Corsten is één van de zes bestuursleden van de Stichting die met meer dan 100 vrijwilligers uit Leveroy en omgeving zich inzet voor een succesvolle 3e editie van het Zomerfestijn en voor alweer de 8e editie van Outrageous Festival, het dancefestival voor de regio.

 

 

Lou Corsten: “We zijn in 2012 met het dancefestival Outrageous gestart. Het was direct een succes met meteen 1500 bezoekers. Yellow Claw, Shermanology en La Fuente waren de eerste dj’s die op ons festival optraden.

In 2014 werd er een dag met hardstyle music aan het festival toegevoegd maar omdat dat niet zo goed liep dan wij vooraf gedacht hadden,

hebben we die tweede festivaldag omgezet naar het evenement Zomerfestijn Leveroy. Dit muziekfestijn vindt nu voor de 3e keer plaats en is tot nu toe een succes gebleken voor jong en oud.

Het Zomerfestijn wordt op vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt door Zanger Kafke. Daarna treden o.a. Henk Dissel, Marleen Rutten, Django Wagner en onze local hero Mike Kanders op.”

 

Beppie Kraft

“We zijn er ook in geslaagd Beppie Kraft naar Leveroy te halen; zij komt er speciaal voor terug van vakantie! In de ‘Timemachine’wordt muziek uit de nineties gedraaid  en in de feesttent kunnen de liefhebbers van feestmuziek en van Duitse muziek royaal aan hun trekken komen.”

 

 

 

 

Outrageous

Op zaterdagmiddag 27 juli start het Outrageous Festival om 14.00 uur. Volgens mede-organisator Mitch Beeren gaan de organisatoren met de urban trend mee. Dat betekent volgens hem dus wat meer schudden met die billen! De line-up van het festival bestaat o.a. uit Yung Felix, ladies man Freddy Moreira, The Viper, Ricky Da Dragon, The Boy Next Door en Dr.Rude. Deze laatste zal zorgen voor een hardstyle afsluiting Ook veel regionaal talent krijgt in de woorden van Beeren de kans om op Outrageous te ‘knallen’. Vanaf 23.00 uur wordt het volgens hem één grote partymet o.a.  ‘de Buren van de Brandweer’.

Mediterrane uitstraling

Bert Coolen, de creatieve genius van Outrageous en ontwerper van podia voor grote festivals in Europa en in de Verenigde Staten heeft zich voor het ontwerp van het hoofdpodium voor het Leveroyse festival laten inspireren door het Oude Egypte en de tropen.

Het festivalterrein zal volgens de organisatie hierdoor een heel eigen oosterse en mediterrane sfeer gaan krijgen.

Naast genieten van muziek is er nog veel meer te beleven op het evenementen terrein dat net buiten Leveroy ligt aan de Kerkstraat en aan de Heerbaan.

Er is een kiosk met 12 verschillende speciaalbiertjes  die uitgekozen zijn door de lokale ‘specialist’ Bart verstappen. Het personeel van professionele foodtrucks staat volgens Arjan Kortsten, ook een van de drijvende krachten achter het festival, garant voor meer dan voldoende lekker eten zodat niemand op het festival honger hoeft te lijden .

De organisatoren en de meer dan 100 vrijwilligers zijn er al helemaal klaar voor. Bij het Zomerfestijn wordt geen leeftijdsgrens gehanteerd.

De bezoekers van het Outrageous Festival dienen aantoonbaar minimaal 18 jaar oud te zijn. Voor meer informatie: zie www.outrageousfestival.nl en www.zomerfestijnleveroy.nl

 

Tekst: Pieter Knippenberg voor HALLO Magazine/HALLO Online.nl