Overheid

GGD Noord Limburg licht u in: informatie over coronavirus

Noord en Midden Limburg

Het coronavirus (COVID-19) is ook in Nederland vastgesteld. Hier lees je wat je kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar je informatie kunt vinden.

 

Wat kun je doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn eenvoudig. Deze maatregelen, ook wel hand- en hoesthygiëne genoemd, gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was je handen regelmatig met zeep;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie

Bij vragen over het coronavirus bekijk je de website van de Rijksoverheid. Hier vind je o.a. de veelgestelde vragen en antwoorden. Voor alle algemene vragen en zorgen over het coronavirus heeft de Rijksoverheid tevens een landelijk nummer geopend: 0800-1351. Meer informatie over het coronavirus is ook te vinden op de GGD website. GGD Limburg-Noord is op werkdagen tussen 8.30-17.00 u bereikbaar via informatienummer 088 - 11 91 990.

Je kunt telefonisch contact opnemen met de huisarts als je:

  • Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid);
  • En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus;
  • Of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus;
  • De huisarts overlegt met de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) of onderzoek naar het nieuwe coronavirus nodig is.

GGD Limburg-Noord

Het Coronavirus (COVID-19) leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Allerlei organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. In afstemming met het RIVM en alle andere GGD’en treft GGD Limburg-Noord de nodige voorbereidingen om snel en adequaat te kunnen optreden als zich een besmetting voordoet in onze regio. De GGD Limburg-Noord informeert inwoners via:

GGD Limburg-Noord website

Twitter @ggdln

Facebook @ggdlimburgnoord