Overheid

Landelijke testbus komt naar Limburg

Panningen / Gemeente Peel en maas

Het aantal testen in de vier teststraten in Limburg-Noord groeit nog steeds. Om voor extra testcapaciteit te zorgen, komt de landelijke testbus naar de gemeente Peel en Maas. Deze testbus komt in Panningen. Met de inzet van de bus krijgt de regio extra ruimte om inwoners te testen op het coronavirus.

Dagelijks worden er in de regio Limburg-Noord zo’n 2800 testen afgenomen. Dat gebeurt in de teststraten in Roermond, Venlo, Weert en Venray. De komst van de testbus voorziet in de behoefte. Bewoners die zich willen laten testen hoeven minder ver te reizen. Marijn Emans: “Om de spreiding over de regio nog verder te verbeteren staat vanaf maandag 21 december de landelijke testbus in Panningen. De testbus is óók voor mensen buiten de gemeente Peel en Maas.

De locatie is niet definitief.

Mocht een andere plek handiger zijn, verplaatsen we de bus.” Ook burgemeester Wilma Delissen juicht de komst van de testbus toe: “Het is van groot belang dat onze inwoners dichtbij en snel getest kunnen worden. Ik ben dan ook blij met deze testbus en dat wij op deze manier bij kunnen dragen aan het onder controle krijgen van Covid-19.”

Locatie

De testbus komt te staan op de parkeerplaats aan de Wilhelminastraat tegenover het gemeentehuis in Panningen tussen de nummers 10-14. Testen vindt plaats op werkdagen van 9:00 en 16:00 uur. Dagelijks is het mogelijk 120 mensen te testen. Aanmelden gaat via het landelijke nummer 0800-1202 of op coronatest.nl.