18 nov 2020Overheid

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Maasgouw

Woningeigenaren in Maasgouw kunnen eenmalig 70 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het gaat dan om een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, radiatorventilator of een CV-inregelkit. Een combinatie van verschillende maatregelen mag ook.

 

Waarom deze regeling?

De overheid heeft de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) geïntroduceerd. Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door het treffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen. Ook de gemeente Maasgouw heeft een aanvraag gedaan voor deze regeling. En deze toegekend gekregen. Er is in totaal 70.000 euro beschikbaar, verdeeld over 1.000 huishoudens elk met een tegemoetkoming van 70 euro.

 

Waar kunnen inwoners een aanvraag doen?

Voor meer informatie over de subsidieregeling en het aanvragen van de subsidie raden wij u aan de maatregelenlijst en subsidieverordening goed door te nemen. Voor het aanvragen van de subsidie is een eenvoudig online aanvraagformulier beschikbaar.

 

Het aanvragen van de subsidie is vanaf nu mogelijk tot met uiterlijk 31 december 2020.

Wanneer het subsidiebudget eerder op is, zijn aanvragen niet meer mogelijk. Wees er dus snel bij!

Let op! De maatregelen moeten eerst zijn betaald en uitgevoerd voordat u de subsidie kunt aanvragen. Bekijk eerst de subsidieverordening en maatregelenlijst voordat u over gaat tot handelen. Vervolgens kunt u de subsidie aanvragen via het online aanvraagformulier.

 

Meer informatie

Coöperatie Duurzaam Maasgouw heeft enkele kortingsacties georganiseerd rondom energiebesparende artikelen. Deze kunt u vinden op www.duurzaammaasgouw.nl.

Kijk hier voor meer informatie. Heeft u vragen over het energiezuinig maken van uw woning? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket via het telefoonnummer 072 - 74 33 956 of stuur een email naar info@duurzaambouwloket.nl.