24 mrt 2021Overheid

Voormalig gemeentehuis Heel krijgt woon-zorg bestemming

Heel / Maasgouw

Gemeente Maasgouw heeft het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Heel verkocht aan Wonen Zuid. Wonen Zuid gaat het pand volledig renoveren ten behoeve van een zorgvoorziening voor mensen met een 24-uurs zorgbehoefte. De zorgvoorziening krijgt de naam Catualiumhof.

 

Zorgondernemers Scheepers

De exploitatie van deze nieuwe zorgonderneming Catualiumhof is in handen van het Heelse echtpaar Natascha en Guillaume Scheepers. In samenwerking met Proteion gaan zij 24-uurs zorg aanbieden aan mensen met dementie en/of somatische klachten. Zij zetten daarbij in op wonen in een huiselijke omgeving, waarin persoonlijke aandacht en ruimte is voor het welzijn van de individuele bewoners. In Catualiumhof worden 35 individuele woon-/slaapkamers gerealiseerd, waarvan bij 4 kamers de mogelijkheid is om ook de partner te huisvesten. Proteion ondersteunt de zorgondernemers Scheepers met de kennis en expertise van een grote zorgorganisatie om aan alle wettelijke eisen te voldoen, bijvoorbeeld met kwaliteitssystemen, elektronisch cliëntdossier en inzet van de expertise van o.a. specialisten ouderengeneeskunde.

 

Start verbouwing

De verbouwing van het pand start in de komende maanden. Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden eind 2021 klaar en kunnen de eerste bewoners verwelkomd worden. Met de verkoop van het pand in Heel hebben alle voormalige gemeentehuizen in Maasgouw een nieuwe bestemming gekregen.