1 mei 2020ZakenpraatFrits CriensNIEUWE ROMAN van Frits Criens

De geboorte van de roman: Dansen op drijfzand door Frits Criens

Haelen

Vanwege de coronacrisis kunnen we helaas geen gasten uitnodigen voor een feestelijke presentatie van deze vierde roman van Frits Criens.

Uitstellen was geen optie omdat het onderwerp juist nu weer actueel is.

 

Volwassen worden door de rol van je opa bij de Ordedienst te onderzoeken. Deze intrigerende roman doet hunkeren naar de waarheid over de OD.

Eind 1944. Grote delen van Limburg zijn bevrijd. Ordediensten (OD) nemen het gezag over. 1994, vijftig jaar later. Art Vloebeekx maakt een werkstuk over deze OD-periode. Hij is zestien, gaat naar het Atheneum en woont tijdelijk bij zijn opa, Petran Vloebeekx, die lovend is over zijn hoofdrol bij de OD. Zijn oude buurmeisje, Ciel van Ekste, schetst Art mondjesmaat een ander beeld van zijn grootvader.

Hun vijandschap blijkt nauw verweven met de vijandschap tussen Sevrien van Ekste (broer), en Matties Vincken, opa's kameraad en Hoofd van de OD.

 

Ze vertellen wisselend, in korte hoofdstukken, hun deel van dit verrassende verhaal. De lezer vraagt zich met Art af wie de feiten manipuleert en waarom. Arts vertrouwen slaat om in twijfel, zijn solidariteit met opa wankelt. Gesteund door klasgenote Lexy die hem heeft gered uit een vechtpartij, maakt Art een opmerkelijke keuze.

Dansen op drijfzand is een roman over volwassenwording, met als historische aanjager de omstreden rol van de OD.

 

Dansen op drijfzand, ISBN:  978-94-6365-227-8, prijs € 19,50. Wilt u een gesigneerd exemplaar van het boek, stuur dan een mail naar criensfrits@hotmail.com.

Bestellen rechtstreek bij de uitgever kan ook via https://www.elikser.nl/dansen-op-drijfzand.htm. NB ZONDER EXTRA VERZENDKOSTEN maar MET EXTRA ATTENTIE.