FysioHaelen krijgt met Niels Dullens een nieuwe eigenaar en breidt uit met ‘Osteopathie Dullens’

Haelen / Midden-Limburg
2 - Dec - 2023 - 10:00 - 2 - Dec - 2023 - 13:00

Niels Dullens is wellicht de jongste eigenaar van de oudste fysiotherapiepraktijk in de regio. De 27-jarige Niels Dullens uit Neeritter heeft medio 2023 FysioHaelen overgenomen van Rick Jacobs, die op zijn beurt in 1999 de praktijk in Haelen overnam. In 2010 verhuisde de in 1970 opgerichte praktijk voor fysiotherapie naar de huidige locatie Napoleonsweg 62 in Haelen. Voorheen was de praktijk achtereenvolgens gevestigd aan de Burgemeester Honéesingel, aan ’t Laar en aan de Toumweg in Haelen. Met de overname door Niels Dullens, die naast fysiotherapeut ook gediplomeerd osteopaat is, wordt met ‘Osteopathie  Dullens’ de dienstverlening door FysioHaelen per 1 december aanzienlijk uitgebreid. 

Open Dag op zaterdag 2 december
“Niels is in 2019 bij FysioHaelen begonnen als stagiaire en na het voltooien van zijn opleiding fysiotherapie is hij ons team komen versterken”, vertelt Rick Jacobs. “We hebben de afgelopen jaren vaker over zijn ambities gesproken en het praktijkhouderschap was er daar een van. In de loop van 2023 werd deze overdracht realiteit en inmiddels heb ik de sleutels van de praktijk overgedragen aan Niels. Dit gaan we vieren met een Open Dag op zaterdag 2 december van 10. 00 tot 13. 00 uur.  Ik blijf gewoon werkzaam in de praktijk en vorm samen met Niels en Judith Maessen het management van FysioHaelen.”

“Ons team vormt een hechte eenheid” 
Rick Jacobs: “Niels en ik hebben vanaf het begin uitstekend met elkaar kunnen samen werken. We zijn als het ware twee handen op één buik. Eigenlijk kan ik dat ook van ons hele team zeggen. Het zijn allemaal gedreven en héél vakkundige mensen die samen een hechte eenheid vormen. We kennen nagenoeg geen personeelsverloop en hoewel het op de arbeidsmarkt lastig is, slagen wij er toch in onze vacatures met jonge enthousiaste mensen in te vullen.

Na vijfentwintig jaar FysioHaelen geleid te hebben, draag ik mijn praktijk dan ook vol vertrouwen over aan Niels. Met de vergroting van ons gebouw met maar liefst 180 vierkante meter en met de uitbreiding van de praktijk met Osteopathie, is dit voor mij het juiste moment”, concludeert Rick tevreden en hij voegt eraan toe dat hij best wel trots is op het bedrijf en het team dat hij aan Niels Dullens overdraagt.

Osteopathie
Niels Dullens heeft in Heerlen de opleiding tot fysiotherapeut voltooid en is daarna osteopathie gaan studeren in Antwerpen. Dat is volgens Niels een heel apart vakgebied waarbij je aan de hand van botstructuren ziektebeelden herkent. Niels Dullens: “Je kijkt verder dan alleen naar botten, pezen en spieren. Rugklachten kunnen bijvoorbeeld hardnekkig zijn door het minder goed functioneren van iemands darmen. Er is vaak een samenhang. Een osteopaat kijkt dus verder dan een fysiotherapeut. Ik zie er echt naar uit om binnenkort als osteopaat mijn kennis en vaardigheden in het er naast gelegen pand, Napoleonsweg 62a te kunnen gaan inzetten.”

“Fase 1 van onze plannen is verwezenlijkt”
FysioHaelen krijgt dus niet alleen een nieuwe eigenaar, maar wordt ook nog eens met 180 vierkante meter uitgebreid. Vooralsnog komt er een behandelruimte voor osteopathie en een nieuwe kantine, want de huidige is aan de kleine kant. 
“Met deze bestemmingen hebben we fase 1 van onze toekomstplannen verwezenlijkt”, zegt een ambitieuze Niels Dullens. “De resterende ruimte biedt onze praktijk nog veel mogelijkheden, maar al onze plannen hoeven niet van vandaag op morgen gerealiseerd te worden. 

Ons team bruist van ideeën om onze patiëntenkring, die voornamelijk afkomstig is uit Haelen, Nunhem, Buggenum, Neer en andere Leudaldorpen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met onze toekomstige uitbreidingen willen wij over een zo compleet mogelijk zorgconcept beschikken, zodat wij de gezondheid en de leefstijl van onze patiënten optimaal kunnen ondersteunen, dat is onze missie.” 

Specialisaties
FysioHaelen heeft veel specialisaties in huis om haar patiënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn zoals: Fysiotherapie, Manuele therapie, Oedeemtherapie en FysioFitness en nu dus ook Osteopathie. 

FysioHaelen beschikt over een groot goed geoutilleerd pand met een ruime parkeergelegenheid aan de Napoleonsweg in Haelen. FysioHaelen wil beslist een laagdrempelige praktijk zijn waar patiënten een persoonlijke benadering ervaren en meedenken over hun eigen behandelplan.

Fysio Haelen
Napoleonsweg 62, Haelen
0475 - 59 40 57
info@fysiohaelen.nl