19 aug 2020Advertorial

Nieuwe fiets- en wandelroutes verkrijgbaar bij VVV Asten

Oost Brabant

VVV Asten heeft haar assortiment uitgebreid met vier nieuwe fiets- en vier nieuwe wandelroutes. Alle routes zijn gebaseerd op het routenetwerk (fiets- en wandelknooppunten).

Fietsroutes:

•             Rondje Asten

Bewegwijzerde fietsroute van 43 km door Asten, Ommel en Asten-Heusden.
Rondje Asten neemt je mee door een zeer gevarieerd landschap van bossen, akkers, weiden en beeklopen die afgewisseld worden door karakteristieke boerderijen.

•             De Pelen

Bewegwijzerde fietsroute van 59 km langs De Deurnsche Peel, De Mariapeel en De Groote Peel.
Tijdens deze fietsroute beleef je de overweldigende natuur, hoge luchten en vergezichten. Je doet authentieke peelwerkersdorpjes aan zoals Griendtsveen en Helenaveen en je fietst rondom Nationaal Park De Groote Peel en zelfs een klein stukje door het Nationaal Park. Deze fietsroute is ook verkrijgbaar bij VVV Asten.

•             Strabrechtseheide

Bewegwijzerde fietsroute van 36 km door Asten en de Strabrechtse Heide.
Deze fietsroute neemt je mee naar de Strabrechtse Heide; op het eerste gezicht denk je een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide te zien, maar niets is minder waard. Rond de vennen – het Beuven is het grootste ven van Nederland! – groeien bijzondere planten als waterlepeltjes en vleesetende zonnedauw.

•             De Groote Peel

Bewegwijzerde fietsroute van 46 km rondom Nationaal Park De Groote Peel.
Je fietst rondom het Nationaal Park De Groote Peel; en zelfs een klein stukje door het Nationaal Park. De Groote Peel is een van de weinige gebieden die over zijn van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde.

 

Wandelroutes:

•             Museum & Kasteel

Bewegwijzerde wandelroute van 15 km langs Museum & Kasteel.

Deze wandeling neemt je mee naar Museum Klok & Peel waar de grootste collectie luidklokken en klokkenspellen ter wereld te bewonderen is. Vanaf daar wandel je verder naar de kasteelruïne in Asten-Heusden; aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel.

•             De Groote Peel

Bewegwijzerde wandelroute van 16 km door Nationaal Park De Groote Peel.
Vroeger was De Groote Peel een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen. Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen de noeste werkers in het zweet des aanschijns de turf, ‘het goud van de Peel’, uitgroeven.

•             Ommel, Berken en Oostappen

Bewegwijzerde wandelroute van 19 km door Ommel, De Berken en Oostappen.
Deze wandeling neemt je vanaf Ommel mee naar de Oostappense Heide; een voormalig stuifzandgebied en vervolgens naar De Berken; een klein natuurreservaat nabij het gehucht De Berken waar de Astense Aa doorheen stroomt.

•             Asten-Heusden en de Witte Bergen

Bewegwijzerde wandelroute van 14 km door Asten-Heusden en De Witte Bergen.
Tijdens deze wandeling loop je rondom visvijver De Witte Bergen; een oase van rust voor wandelaars en vissers. De visvijver zit vol brasem, baars, karper, snoek, voorn en zeelt.

 

Onderweg tref je als fietser en wandelaar voldoende rustplaatsen aan met picknicktafels en terrassen voor een hapje of drankje.

 

Deze routes zijn vanaf heden verkrijgbaar bij:

VVV Asten voor  € 1,95 per stuk.

Onze medewerkers helpen je graag op pad!