Burgerinitiatief Open Club Maasveld pakt nu door

Neer

De renovatie van het tien hectare grote sportpark ’t Maasveld in Neer kan worden uitgerold. Na de 40 betrokken sportclubs en partners evenals de gemeente Leudal heeft afgelopen vrijdag ook het Limburgs Parlement zijn steun uitgesproken.

 

,,We gaan nu doorpakken,” zegt voorzitter John van Haeff van stichting ’t Maasveld. ,,Het  provinciebestuur is door onze lobby nu ook overtuigd van nut en noodzaak van ons project. Dat is erg fijn. Intussen hebben we niet stilgezeten. We liggen nog steeds op koers met de voorbereidingen. Volgend jaar start de daadwerkelijke uitvoering met een doorloop naar 2023. Natuurlijk zullen de sporters daar soms hinder van ondervinden. Maar in principe blijft ‘de winkel open tijdens de verbouwing’.”

Er is al flink werk verzet. Zo is dit jaar de sporthal up-to-date gemaakt. Er ligt een spiksplinternieuwe wedstrijdvloer in. Bovendien is de sporthal een flink stuk vergroot. Sporters uit de gehele gemeente Leudal maken al sinds enkele maanden volop gebruik van de sporthal met trainingen en wedstrijden. Onder meer door Accretos, een van de grootste volleybalclubs in zuidoost Nederland.

 

Om een idee te geven wat er nog allemaal gaat gebeuren: er komt een kunstgrasveld voor voetballers, een centrale accommodatie (3 kantines worden samengevoegd), een 800 meter wielerbaan, een Bike Park van 15.000 m2 voor cyclocrossers en mountainbikers, een nieuwe voorziening voor de rijvereniging, nieuwe parkeerplaatsen en energiezuinige verlichting.

 

Open Club Stichting ’t Maasveld is een burgerinitiatief. Ontstaan uit bezorgdheid van gebruikers van het sportpark in Neer. Veel voorzieningen zijn gedateerd en behoeven vernieuwing. Het Open Club-predicaat betekent: samenwerking, verder kijken dan je eigen voordeur. Zie voor info de website van het Huis voor de Sport: https://hvdsl.nl/wat-we-doen/werkzaamheden/open-club-limburg/

 

Voor meer info over 't Maasveld:  www.hetmaasveld.nl