26 aug 2021

Door de bomen het bos zien

Roggelseweg 58
12 - Sep - 2021 - 12:00 - 12 - Dec - 2021 - 16:00

Een nieuwe wisseltentoonstelling over bomen in het Bezoekerscentrum Leudal

De Stichting Studiegroep Leudal e.o. organiseert in samenwerking met Stichting Groen Hart Leudal een tentoonstelling over de bomen van het Leudal. De tentoonstelling start op zondag 12 september. De tentoonstelling haakt ook aan op het dit najaar in de periode september t/m november door de Limburgse IVN afdelingen te organiseren programma “IVN Bomenfestival”.
Voor meer informatie daarover zie de website van het IVN (www.ivn.nl / afdeling Roermond).

Bomen zijn van groot belang voor  de instandhouding van het klimaat en de biodiversiteit, een thema dat zeker nu in tijden van klimaatverandering zeer actueel is.
De tentoonstelling gaat in op groei, soorten, voedselkringloop, rechtspraak, kunst en nog veel meer waarbij de boom centraal staat. Ook voor kinderen is er veel te beleven tijdens deze expositie. Zij kunnen zelf aan de slag met o.a. de voelboom, houten speelgoed en het schilderen van bomen.
De entree voor de expositie bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Tijdens de duur van deze tentoonstelling worden ook wandel- en fietstochten georganiseerd langs markante bomen in het Leudal. De fietstochten onder begeleiding van een of meer gidsen worden gehouden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 van 13.00 - 16.00 uur. De tocht heeft een lengte van circa 25 kilometer. Er zal regelmatig worden gepauzeerd, zodat er ruim aandacht aan de bomen kan worden geschonken.
Data en tijden voor de wandeltochten worden later bekend gemaakt o.a. via de website van Bezoekerscentrum Leudal. Het maximum aantal deelnemers per tocht bedraagt 12 personen.
De kosten voor deelname zijn € 3,50 voor volwassen en € 1,00 voor kinderen tot 12 jaar.

Locatie: Expositieruimte Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081NP Haelen.
Aanmelden: Aanmelden voor een van de fietstochten is noodzakelijk en kan telefonisch via 0475-497010 tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal of via info@groenhartleudal.nl.