12 jan 2021DeOmwentelaars

Impactgesprek over "Op welke manier kun je geld duurzaam uitgeven"

De Omwentelaars zijn mensen die zich inzetten voor de duurzame samenleving en een goede kwaliteit van de leefomgeving. Dit jaar is er een interessante agenda gemaakt met een mix van Impactgesprekken, excursies en avonden over complexe onderwerpen. Op 18 januari is de eerste avond van 2021.


Voor de 9e impactavond op maandag 18 januari is in samenwerking met Omwentelaar Ludo Simons een programma samengesteld over bijzondere manieren van omgaan met geld. Want de manier waarop je geld besteedt, draagt mede bij aan een duurzame wereld. 

Geld besteden is een breed begrip, daarom praten we tijdens deze avond verder over de volgende onderwerpen: 

· Pay forward - Betalen voor diegene die na je komt; 
· True pricing - De echte prijs betalen; 
· Circulair geld - Ander geld gebruiken; 
· Initiatieven steunen - Met geld initiatieven steunen die je waardevol vindt; 
· Persoonlijke ontwikkeling - Geld uitgeven aan persoonlijke ontwikkeling i.p.v. spullen kopen. 

In het eerste deel leggen we kort uit wat de onderwerpen precies inhouden. Vervolgens gaan we aan de slag hoe we dit in ons eigen leven kunt toepassen. Heb jij goede voorbeelden? Dat horen we natuurlijk graag! Deel je het hieronder met ons bij de reacties? 

Tijdens het impactgesprek gaan we vragen om je fictieve geld ergens op in te zetten voor 2021. Het is daarom fijn als je tijdens deze avond een groot vel papier, een pen en 10 papiertjes die voor geld kunnen spelen klaarlegt. 

In het tweede deel gaan we in groepen van 4 personen in gesprek over je keuzes en beweegredenen. Ieder heeft namelijk zijn of haar eigen ideeën waarmee we elkaar weer kunnen inspireren. 

In het derde en laatste deel verzamelen we de uitkomsten: Hoeveel gaat naar ieder potje en welke opties zijn er lokaal in de omgeving? 

Vanwege de coronamaatregelen vindt deze avond online plaats via ZOOM. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten. Er zijn geen kosten aan verbonden. Stuur een berichtje naar info@deomwentelaars.nl om je aan te melden en dan krijg je vlak voor de start van de avond een mail met de benodigde ZOOM gegevens. 

Vanaf 19.20 uur staan we online voor je klaar. 
Om 19.30 uur beginnen we en om 21.30 uur sluiten we af.