Kerstconcert Vrouwenkoor Thorensis

Kapel Onder de Linden te Thorn
10 - Dec - 2022 - 19:30 - 10 - Dec - 2022 - 20:30

Op 10 december organiseert Vrouwenkoor Thorensis om 19:30 uur een gevarieerd kerstconcert, m.m.v. leden van strijkersensemble Het Amsterdam Doktet.

Gezamenlijk brengen we deze avond in Kapel Onder de Linden in Thorn een prachtig gevarieerd, licht klassiek repertoire in Kerstsfeer ten gehore, met meerstemmige zang en strijkers.

Thorensis is een vrouwenkoor onder leiding van meervoudig prijswinnend dirigente en pianiste Esther Zaad. Het koor heeft een gebalanceerde koorklank, spannende muzikaliteit en functionele koorregie in het licht-klassieke tot klassieke genre. Er wordt vierstemmig a capella of onder pianobegeleiding gezongen.

Het Amsterdam Doktet is een strijkoctet bestaande uit studenten die allemaal aan het Conservatorium van Amsterdam studeren. Twee jaar geleden hebben zij elkaar ontmoet en sindsdien zijn ze goede vrienden. In deze jaren hebben ze al veel samen gespeeld, maar vooral in kleinere bezetting. Daarom bedachten zij afgelopen lente om de krachten te bundelen en samen een groot ensemble te vormen. Zo willen ze de speciale band die ze hebben opgebouwd met het publiek delen. Afgelopen zomer is het Amsterdam Doktet met onder andere de hulp van Thorensis op tournee geweest in Portugal. Als wederdienst komt nu een deel van het ensemble op 10 december met veel plezier spelen (Lucien Renette (viool)
Janna Maurer (viool), Sunniva Skaug (altviool),
Joshua Herwig (cello). Mocht u nieuwsgierig zijn naar het volledige ensemble, dan staat in april een nieuw project op de agenda. Deze keer in Nederland!

Ticket €10,-
Graag i.v.m. beperkt aantal plaatsen van tevoren reserveren. Dat kan via vrouwenkoorthorensis@gmail.com of via het contactformulier op onze website https://www.thorensis.eu/

N.B. Geïnteresseerd in zingen in een klein, gezellig koor met een zeer gevarieerd, meerstemmig repertoire? Vrouwenkoor Thorensis zoekt leden, zowel vast als op projectbasis! Neem bij interesse vrijblijvend contact met ons op.