16 nov 2021

Leuke kinderworkshops bij Bibliocenter: Kunst maken geïnspireerd door boeken – met als afsluiting: een echte expositie in de bieb!

Wilhelminasingel 250 Weert

Ben jij een echte creatieveling met veel fantasie en knutsel je graag? Doe dan mee met ‘Kunst maken geïnspireerd door boeken’! Je maakt in drie workshops kunstwerkjes geïnspireerd op kleurrijke boeken, met als afsluiting een echte expositie in de bibliotheek in Weert! Er is geen goed of fout in kunst. Plezier hebben staat voorop!

 

Je wordt begeleid door Gerarda Beumer van Atelier Crea7. Gerarda is docent & coach beeldend. Zij geeft op een kunstzinnige manier les aan jong en oud. Ze nodigt uit om te experimenteren, te onderzoeken en te ontdekken. De workshops zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar.


Het programma:

3 december van 15.30 - 17.00 uur 
Het boekje Vrolijk van Mies van Hout is de inspiratie voor de workshop van vandaag. We gaan een tekening maken op zwart papier met oliepastelkrijt. Net als in het boek tekenen we dieren met verschillende emoties. Eerst leer je een beetje over het materiaal waar je mee gaat werken en dan ga je lekker aan de slag waarbij je al je fantasie mag gebruiken. 

17 december van 15.30 - 17.00 uur
Vandaag ga je zelf een boekje maken. Niet zomaar een boek maar een heel bijzonder boekje met gekke bladzijdes. Met waterverf en stiften gaan we verven en tekenen. Je mag zelf een ‘verhaal’ maken. Als het klaar is binden we het boekje met kleurig garen samen. 

24 december van 11.00 - 12.30 uur
Vroeger was de eerste letter van een woord in een boek een complete tekening. In deze laatste workshop beginnen we met het maken van een ondergrond van stukjes papier met tekst. Daarna maak je van de eerste letter van je naam een fantasie tekening. Deze kleur je in met Oost-Indische inkt en waterverf of kleurpotloden. 

Expositie

Van 27 december t/m 9 januari worden alle kunstwerkjes tentoongesteld in de bibliotheek in Weert. Alle papa's, mama's, opa's en oma's, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 


Aanmelden

Dit is een reeks van drie creatieve kinderworkshops. De workshops zijn niet los te boeken. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/kunst-maken. De kosten bedragen voor de reeks van drie workshops € 24,-.