Lezingen over beeldende kunst door John Lommen bij Bibliocenter

Bibliocenter Wilhelminasingel 250 Weert
29 - Nov - 2022 - 20:00 - 7 - Dec - 2022 - 22:00

John Lommen staat bekend als een enthousiast spreker die in staat is je te boeien tot het laatste moment. Hij verzorgt al jaren lezingen en cursussen over beeldende kunst. Hij was docent aan de lerarenopleiding en heeft zich in de loop van de tijd verdiept in de kunstgeschiedenis.

John verzorgt twee lezingen bij Bibliocenter Weert. Op dinsdag 29 november over Frida Kahlo en Diego Rivera - een paar apart! En op woensdag 7 december over Niki de Saint Phalle.

 

Frida Kahlo en Diego Rivera - een paar apart! – 29 november
De Mexicaanse Frida Kahlo is een van de bekendste kunstenaars in de wereld. Door haar veelbewogen leven, haar bijzondere kunstwerken en haar eigenzinnige levensstijl werd zij een icoon en cultfiguur. Zij trouwde met de in Mexico beroemde muralist Diego Rivera, die in Nederland nauwelijks bekendheid genoot. Je ervaart hoe het leven van Frida Kahlo inspiratiebron was voor haar schilderijen. Zij verbeeldde in die tijd onderwerpen die in de kunstwereld volstrekt ‘not done’ waren. Met veel beelden komen in deze lezing hun leven en hun werk uitgebreid aan de orde

Niki de Saint Phalle – 7 december
Niki de Saint Phalle: wat een geweldige vrouw! Na een beroerde jeugd wist de Franse kunstenares zich te herpakken en maakte ze verrassende kunst. Die werd niet altijd gewaardeerd door kunstcritici. Maar het grote publiek reageerde enthousiast. Kijk maar eens naar haar Nana’s. Ze zijn een ode aan de vrouwelijkheid, maar ook aan de kracht van vrouwen. In de lezing kom je van alles te weten over een aantal projecten die ze, vaak samen met Jean Tinguely, heeft uitgevoerd in Europa en de Verenigde Staten. En natuurlijk komt haar magnum opus, de Tarottuin in Italië, uitgebreid aan bod.


Deelnemen
Beide lezingen vinden plaats bij Bibliocenter Weert en duren van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden voor de lezingen kan via de website van Bibliocenter.