Nationale Voorleesdagen met Maximiliaan Modderman

.Heel, Weert, Nederweert, Heythuysen
25 - Jan - 2023 - 1 - Feb - 2023

Op woensdag 25 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen aan kinderen. Dit jaar met het Prentenboek van het jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Kom gezellig luisteren en een feestje vieren bij Bibliocenter. Dat kan op woensdag 25 januari om 14.00 uur bij Bibliocenter Heel en Heythuysen of op woensdag 1 februari om 14.00 uur bij Bibliocenter Weert en Nederweert. 

Aanmelden kan op www.bibliocenter.nl/activiteiten. Deelname is gratis en voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar en hun ouders. 

Prentenboek van het jaar 2023
Het Prentenboek van het jaar 2023 gaat over Maximiliaan Modderman. Hij geeft een feest in de tuin voor zijn speelgoedbeesten. Al gauw wordt het een wild feest en moeten alle knuffels in bad. En het boek. En de taart.... Dus lieve peuters en kleuters, trek oude kleren aan, want het wordt een vies feestje!

Waarom voorlezen zo belangrijk is 
Voorlezen is leuk! Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ook is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook nuttig!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij Bibliocenter, nog meer dan normaal, het voorlezen aan kinderen centraal.