14 mei 2019

Overhandiging van de Rabocheque aan voorzitter, commissieleden en regisseur van de Stichting.

Leudal

Drie projecten van de Stichting Leudal 75 jaar bevrijd ontvangen in totaal een bijdrage van € 8.000,- uit het ‘Ik doe met je mee fonds’ van Rabobank Peel, Maas en Leudal.

De bijdrage is toegekend voor de openluchtvoorstelling ‘Vossen van de Spik’ en voor de uitbreidingsprojecten ‘Weg van de vrijheid’ en ‘Cultureel verzet De Spar’.

In het op waarheid gebaseerd spel ‘Vossen van de Spik’ wordt in tien voorstellingen invoelbaar gemaakt wat oorlog, kneveling en onvrijheid met mensen doet. Inmiddels zijn twee derde van alle kaarten voor deze voorstellingen verkocht.

Met het educatieproject ‘Weg van de vrijheid’ werkt de stichting aan kennis over WO II bij leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen en brugklassen uit het voortgezet onderwijs.

Het culturele verzet ‘De Spar’ is een onopgemerkt hoofdstuk

dat de stichting graag meer aandacht geeft middels diverse culturele activiteiten.

Bijdrage aan maatschappelijk leven en welzijn

Voorzitter Sjra van Horne is dankbaar voor de financiële bijdrage van Rabobank Peel, Maas en Leudal. “We streven voor alle drie de projecten een ontzettend hoge kwaliteit na en dat vergt investeringen. Het is mooi dat de Rabobank het maatschappelijk belang van deze initiatieven waardeert met zo’n grote bijdrage.” Ivo Joosten – Manager Marketing, Communicatie & Coöperatie bij Rabobank – vult Sjra aan.

“Met het ‘ik doe met je mee fonds’ helpen we om nieuwe maatschappelijke initiatieven van de grond te komen.

Daarmee versterken we het gemeenschappelijke leven in deze regio.

De drie projecten van Stichting Leudal 75 jaar bevrijd kennen een breed draagvlak, er wordt volop bij samengewerkt in de regio en de aanpak is uiterst professioneel en gedegen. Om die reden heeft de beoordelingscommissie besloten tot deze bijdrage. Gezien het belang van het thema en vanuit het enthousiasme over wat ik inmiddels heb mogen zien, roep ik ook iedereen in Leudal en omstreken op om een van de activiteiten bij te wonen. Bovendien wens ik alle vrijwilligers heel veel succes en plezier.”