Tentoonstelling over Sint Elisabeth van Thüringen

Roggelseweg 58
9 - Jun - 2024 - 12:00 - 8 - Sep - 2024 - 16:00

Van zondag 9 juni tot en met zondag 8 september 2024 is er in het Bezoekerscentrum Leudal een tentoonstelling te zien over Sint Elisabeth van Thüringen. Haar naam komt veelvuldig voor in Leudal! 

Sint Elisabeth van Thüringen was een dochter van de Hongaarse koning en werd geboren in 1207. Na de dood van haar man, Ludwig IV van Thüringen, besloot zij zich volledig te wijden aan het helpen van de armen en zieken. Zij is een belangrijke heilige in de Rooms-Katholieke Kerk en wordt gezien als de beschermheilige van de armen. 

De tentoonstelling belicht eveneens de geschiedenis van het St.  Elisabethklooster, de boerderij St. Elisabethshof en de St. Elisabethmolen en toont hoe deze gebouwen de levens van de lokale bevolking hebben beïnvloed. Aan de hand van historische berichten en oude foto's wordt de geschiedenis weer tot leven gebracht en wordt de bezoeker meegenomen op een indrukwekkende reis door de tijd.

De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek van 9 juni tot en met 8 september 2024 in het Bezoekerscentrum Leudal, dat gelegen is aan de Roggelseweg 58, Haelen. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u terecht op de website van het Bezoekerscentrum Leudal. Entree € 2,50, kinderen en donateurs van de Studiegroep Leudal gratis.