Vier Burendag bij KSW Maasbracht

Kruisweg 27- 33, 6051 HL Maasbracht
23 - Sep - 2023 - 11:00 - 23 - Sep - 2023 - 16:00

Maasbracht - Op zaterdag 23 september is het Nationale Burendag! Graag viert KSW Maasbracht, een woonzorglocatie van De Zorggroep, dat met bewoners, familie en naasten, buurtgenoten én lokale ondernemers en verenigingen.

Want ons ideaalbeeld is een samenleving waarin ouderen en kwetsbare burgers meer regie hebben over hun eigen leven en waarin mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Daarom zoeken we graag de verbinding op met onze buurtgenoten zodat we kunnen bijdragen aan vitale gemeenschappen.

Op deze dag zullen er tal van (kinder)activiteiten, livemuziek, een tombola en verkoop van spullen, drank en eten zijn, alles voor het goede doel. Met de opbrengst willen we graag iets moois voor in de tuin realiseren voor de bewoners van KSW Maasbracht wat ten goede komt aan hun welzijn en welbevinden. Ook is HartingBank aanwezig met een showroom met diverse zorghulpmiddelen en bezoekers kunnen er terecht voor kleine reparaties aan rolstoelen, rollators en driewielfietsen. Tevens zijn er vele kraampjes waarbij de zorg, lokale ondernemers en burgers elkaar ontmoeten.

 Wanneer: zaterdag 23 september vanaf 11.00 tot 16.00 uur

Adres: Kruisweg 27- 33, 6051 HL Maasbracht

Kortom een unieke dag om samen KSW Maasbracht te beleven en ervaren, ongeacht iemands leeftijd.

Wilt u een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom! We zien u graag.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

KSW Maasbracht

Op een mooie locatie aan de rand van Maasbracht heeft De Zorggroep vier groepswoningen voor in totaal 32 mensen met dementie gerealiseerd. De Zorggroep wil de bewoners daar goede zorg bieden met passende ondersteuning en een juiste benadering. De zorg is gericht op het welbevinden van de bewoners, waarbij wordt uitgegaan van de belevingswereld van elk individu en zijn persoonlijke behoeften en mogelijkheden.

 
KSW Maasbracht is vooral een plek om te wonen: uw nieuwe thuis. U kunt er ook dingen zelf blijven doen, al dan niet met hulp van familie, vrienden en kennissen. Daar waar nodig krijgt u natuurlijk hulp van onze medewerkers en vrijwilligers. De acht bewoners van een groepswoning vormen samen een zo gewoon mogelijk huishouden. Het uitgangspunt van wonen, welzijn en zorg in een kleinschalige woonvorm is dan ook zo veel als mogelijk een écht thuis bieden.

In de groepswoningen bevinden zich eenpersoons zit-/slaapkamers en een gezamenlijke huiskamer met keuken. Alle ruimtes in de woningen en ook de tuin zijn qua inrichting volledig afgestemd op mensen met dementie. Er zijn diverse zithoekjes en belevingsnissen in elke woning; deze vormen een prettig loopcircuit voor bewoners.

In KSW Maasbracht krijgt u een vast aanspreekpunt: de coördinator van zorg en diensten. Met hem of haar maakt u ook de afspraken in uw zorgplan. Verder krijgt u automatisch een nieuwe arts: onze specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een 24-uurs bereikbaarheidsdienst, zodat er zo nodig altijd snel een arts aanwezig kan zijn