VPRO Tegenlicht Meet Up Weert: De Kloofdichters

Theater de Huiskamer Wilhelminasingel 10B, 6001 GT Weert
31 - Jan - 2023 - 19:30 - 31 - Jan - 2023 - 21:30

Praat op 31 januari mee over de VPRO Tegenlicht uitzending De Kloofdichters tijdens de Tegenlicht Meet Up in Weert. Bekijk de uitzending van 26 januari en praat de 31e mee. Geef je mening, luister naar die van anderen en doe samen ideeën op voor verandering. In januari 2023 is het overkoepelende thema van Tegenlicht, radicale hoop.  

 
VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna te veel om op te noemen: die tussen hoger- en lager opgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. 

Er zijn op dit moment zoveel crises tegelijk, dat het moeilijk is om optimistisch te zijn. De wooncrisis, klimaatcrisis, onderwijscrisis, energiecrisis: het raakt steeds meer mensen. Tot voor kort werden vooral mensen aan de onderkant van de samenleving geraakt, nu voelt ook de middenklasse de groeiende kloof en neemt armoede verder toe.  

Mensen verliezen hoop, de kloof tussen arm en rijk wordt groter, de sfeer in het land is soms grimmig te noemen. Maar zoals altijd zijn er ergens mensen die het heft in eigen hand nemen en die bezig zijn met verandering en oplossingen. Onvermoeibaar, strijdlustig, radicaal. En daar gaat Tegenlicht over. Dat inspireert, geeft hoop en leidt tot nieuwe perspectieven.    

Praat en denk mee 

Tijdens de Tegenlicht MeetUp Weert ga je in kleine groepen in gesprek met elkaar. Er wordt gepraat over de VPRO Tegenlicht uitzending op NPO2, De Kloofdichters. De uitzending is te zien op donderdag 26 januari a.s. Terugkijken kan op www.vpro.nl/tegenlicht.  

Ron Meyer, directeur Nationaal Programma Heerlen Noord is te gast. Ron vertelt over zijn aanpak in Heerlen. In samenwerking met de Weerter Minima Groep en Punt Welzijn delen we ervaringen en gaan we op zoek naar hoopvolle ontwikkelingen in Weert en omgeving.   

 Praktische informatie  

De Tegenlicht Meet Up wordt georganiseerd door Bibliocenter, Theater De Huiskamer en Punt Welzijn. De avond vindt plaats in het theatercafé van Theater De Huiskamer en is gratis bij te wonen.

Er is plek voor 80 bezoekers, dus meld je snel aan. De Meet Up begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website van Bibliocenter: www.bibliocenter.nl/tegenlicht