20 mei 2021

Word jongerenambassadeur van Bibliocenter!

Weert / Midden-Limburg

Hoe maken we de bibliotheek echt jongerenproof? En hoe kunnen vestigingen en activiteiten van de bibliotheek nog interessanter en toegankelijker worden?

Deze en andere vragen maken onderdeel uit van de oproep van het project Jongerenambassadeurs en Bibliocenter om jongeren mee te laten denken met de bibliotheek.

Simon Putman is als jongerencoach verbonden aan het project Jongerenambassadeurs: een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). “In heel Nederland matchen wij jongeren aan organisaties met relevante vraagstukken voor jongeren. Zo geven wij jongeren de kans hun stem te laten horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Wij geloven in de kracht en onmisbare impact van jongeren. Met hun energie, ideeën en adviezen zetten zij de wereld positief in beweging”, aldus Simon.

Meld je aan!
Jongerenambassadeurs en Bibliocenter kwamen met elkaar in contact en willen jongeren inspireren hun stem te laten horen. Bibliocenter: “Wij vinden het belangrijk om jongeren zelf mee te laten denken over hoe de bibliotheek een waardevolle plek voor jongeren kan zijn.

De samenwerking met Jongerenambassadeurs zien wij als een kans om met jongeren zelf in gesprek te gaan over hun wensen ten aanzien van de bibliotheek.

” Wij hebben dan ook een vacature opgesteld voor de website van Jongerenambassadeurs voor jongeren die interesse hebben in een jongerenambassadeurschap bij Bibliocenter.

Alle jongeren tussen de 18 en 25 jaar uit Weert, Nederweert, Maasgouw en Leudal kunnen zich voor het project aanmelden. Wil jij jongerenambassadeur worden bij Bibliocenter? Meld je dan aan via www.jongerenambassadeurs.com/droomplek.