Muziek&Kunst.In de Tuin 3 en 4 september 2022

Nieuwstraat 8, Nederweert
3 - Sep - 2022 - 4 - Sep - 2022

Zestiende editie Muziek & Kunst. In de Tuin

De zestiende editie van Muziek & Kunst.IndeTuin staat voor de deur op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022.

Bezoekers kunnen wederom genieten van de inspirerende, verrassende en smakelijke combinatie kunst, muziek en tuin.

Op zondag 4 september staat er een heerlijke dis klaar voor iedereen die wil mee-eten (na aanmelding), geheel in stijl van de live muziek.

 

Nieuwstraat 8, Nederweert

3 sept: geen entree. van 11.00 – 18.00 uur

4 sept: 5 euro entree / 11.00 – 19.00 uur /  Gumbo-maaltijd 20 euro

 

Kunst

Soms staat verrassende kunst gewoon voor je neus. Gerard van Heugten (Nederweert) oogst bewondering voor de manier waarop hij kenmerkende panden in Nederweert (en Weert) in zijn pentekeningen vastlegt.

Wiel Heemskerk (Tegelen) maakt op een andere manier gebruik van het verleden. Oude gereedschappen of delen van oude werktuigen, vaak gecombineerd met foto’s of keramische objecten geven zijn assemblagekunst vorm. Diepzinnig of met een kwinkslag, maar altijd vindingrijk.

 

Kunstschilder Anja Massee (Ospel) baseert zich in haar werk op een gemoedstoestand. Zij werkt met pigmenten en eidooiers en zet zo een transparant en abstract beeld op, met de mens en zijn gevoelen als middelpunt.

Ook voor Willem Berkers (Son en Breugel) is de mens en diens schoonheid en ervaringen het uitgangspunt voor zijn werk. Hij schildert, maakt objecten en werkt met brons.

De beelden van Pien zijn een directe verwijzing naar de mens en zijn persoonlijke situatie. Het werk van keramiste Ineke Snoek-Terlouw (Dirksland / Zuid-Holland) kenmerkt zich door de cartoonachtige vormgeving van situaties uit de dagelijkse werkelijkheid.

Het cartoonisme maakt plaats voor surrealisme met een vleugje dark fantasy in de tekeningen van Roy Kessels (Hoensbroek). In zijn tekeningen geeft hij een heel eigen kijk op de wereld. Iedere tekening is een ontdekking op zich.

De bronzen objecten van Peter van Veggel (Tegelen) verrassen door de enigszins eigenzinnige uitvoering en thematiek. Grilligheid gecombineerd met menselijke vormen kenmerken zijn werk.

De achtste deelnemer is Ben Vollenberg (Sint Antonis). Hij gaat een stapje verder via ovengevormd en zelf ingekleurd glas. Zijn glasobjecten zijn zowel abstract als figuratief, geometrisch en kubistisch. Vaak gecombineerd met roestvrijstaal of ijzer.

Ten slotte wapperen er gedichten in de wind, geschreven door onder andere de stadsdichter van Meierijstad Rick Terwindt (Veghel). Samen met enkele andere dichters verwoordde hij het project ‘Dat Wat Blijft’ over 200 jaar Zuid-Willemsvaart, een varend en interactief kunstproject van beeldend kunstenares Monique Broekman uit Den Bosch.

 

Live muziek 4 september

Op zondag 4 september staan ook dit jaar weer twee toffe bands op de bühne. Vanaf 13.30 uur treedt op de Jammsessieband Join In. Meedoen kan! Gevolgd door de festivalband bij uitstek: BrassTa! Daar kun je niet bij stil blijven staan. Dat vraagt om dans en vrolijkheid.

 

Gumbo-maaltijd New Orleans Style: voor iedereen!

Wegens het muziekgenre en de lichte associatie die we kunnen maken met New Orleans, bieden we bezoekers van de expositie op zondag 4 september een Gumbo-maaltijd. Lange tafels onder de fruitbomen om heerlijk samen te genieten van muziek, maaltijd en mekaars gezelschap. Wel even aanmelden van tevoren. Dat kan tot 28 augustus a.s. door een mail te sturen naar info@spark-le.nl. Je ontvangt dan een betaalverzoek (20 euro p.p.).

 

Info:

Sparkle

Nieuwstraat 8, Nederweert

info@spark-le.nl

06-23901812