Overheid

Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond

Binnenstad Roermond

 

De gemeente Roermond heeft de afgelopen weken extra fietsenrekken geplaatst in de binnenstad van Roermond. In totaal komen er 124 fietsparkeerplaatsen bij. Daarnaast zijn er 11 beugels voor scooters en brommers aangebracht in de Neerstraat.

De extra fietsparkeerplaatsen zijn geplaatst in de Molenstraat (40) en in de Kloosterwandstraat hoek Christoffelstraat (28). Nieuwe locaties zijn de Veldstraat (16), Munsterstraat hoek Schoenmakersstraat  (8), Neerstraat hoek Paredisstraat (6). Op de Roerkade nabij huidige fietsenstalling worden binnenkort nog 14 nieuwe plekken gerealiseerd.

“In ons coalitieprogramma ‘Roermond maken we samen’ is bijzondere aandacht voor fietsers en voetgangers omdat fietsen en wandelen beter is voor onze gezondheid, de bereikbaarheid en ons klimaat”, zegt wethouder Rens Evers (mobiliteit). “Daarom zorgen wij onder meer voor voldoende gratis fietsenstallingen.”

2350 gratis plekken

Fietsers kunnen in de Roermondse binnenstad de fiets onbewaakt stallen in een fietsenrek of gratis bewaakt stallen in een fietsenstalling. In totaal zijn er in de binnenstad van Roermond 2350 gratis fietsparkeerplaatsen. Het is in de winkelstraten in de binnenstad verboden de fiets op straat buiten een fietsenrek te plaatsen. De fietsenrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkelpromenades. In Roermond zijn drie bewaakte rijwielstallingen aanwezig. Kijk hier voor alle locaties in Google Maps. 

Scooterparkeerplaatsen

De scooter en brommerparkeerplaatsen in de Neerstraat zijn speciaal aangebracht omdat veel scooters en brommers (illegaal) buiten de fietsenstalling parkeerden. Op deze parkeerplaatsen mogen scooters en brommers officieel neergezet worden. Aan de speciale beugels  kan de scooter of brommer goed vastgemaakt worden. Fietsers mogen deze beugels niet gebruiken.

Vitale stad

De extra rekken en brommer beugels zijn mede mogelijk gemaakt door het programma “Vitale Stad”. Vitale Stad maakt werk van een toekomstbestendige binnenstad, waarbij een mix van functies zorgt voor een aantrekkelijk verblijfs- en vestigingsklimaat.

Een binnenstad om te ontmoeten, wonen, recreëren en beleven. Vitale Stad wordt gefinancierd door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg.