Advertorial

Maak kennis met: Acupunctuur Leudal. Een jonge, dynamische praktijk voor acupunctuur

Roggel / Leudal

Wie ben ik? Mijn naam is Paul Swillens. Ik ben acupuncturist, meer dan 9 jaar fysiotherapeut en jarenlang sportinstructeur geweest. De holistische benadering van de Traditionele Chinese Geneeswijze inspireert mij om verder te kijken dan alleen fysiotherapie.

Mijn visie is om het menselijk lichaam zo lang mogelijk functioneel te houden en klachten tegen te gaan, dit hoeft niet altijd via de huisarts of middels medicijnen.

Medicijnen hebben vaak vervelende bijwerkingen. Acupunctuur  aangevuld met Chinese kruiden heeft vaak dezelfde werking zonder bijwerkingen. Ons lichaam heeft een zelf herstellend vermogen en de natuur biedt vele mogelijkheden om hier aan bij te dragen.

Onlangs ben ik gestart met een Acupunctuur praktijk bij mijn woonhuis in Roggel.

 

Waarom Chinese Geneeskunde?

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien.

Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is. 

Met de opgedane kennis en jarenlange ervaring probeer ik met zo min mogelijk behandelingen te komen tot een voor u optimaal resultaat.

Heeft u bijvoorbeeld pijnklachten?

Acupunctuur kan dan vaak al tijdens de eerste behandeling een duidelijke verbetering geven. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw soort klachten, maar ik stel mij ten doel om na 3 tot 4 behandelingen een duidelijke verbetering te zien.

Zorgverzekering

Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hierdoor heeft de behandeling geen effect op uw verplicht eigen risico. 

Wilt u graag meer weten? Bezoek eens mijn website.

 https://acupunctuurleudal.nl/