23 mrt 2022

Bibliocenter Maasgouw zoek vrijwilligers voor het project: " Voor ’t zelfde geld".

Maasgouw

Voor ‘t zelfde geld is een methode die speciaal gemaakt is voor mensen die hun administratie op orde willen brengen en houden en die moeite hebben met lezen, rekenen en schrijven. Deelnemers krijgen een goed overzicht van hun financiën en alles wat daarbij hoort.

Bibliocenter Maasgouw zoekt voor deze methode vrijwilligers die mensen willen helpen bij het op orde brengen en houden van de thuisadministratie. Aan de hand van de vraag van de deelnemer bepaal je samen welke onderdelen jullie behandelen. Daarvoor is een uitgewerkt programma en handig materiaal beschikbaar, zodat je op een hele fijne manier met je deelnemer aan de slag kunt gaan. Je ontmoet je deelnemer twintig keer, ongeveer 1 tot 1,5 uur per keer, gedurende een half jaar.

Bibliocenter zoekt vrijwilligers die goed en geduldig informatie kunnen overdragen en de training ‘Voor ’t zelfde geld’ willen volgen. Uiteraard krijg je professionele begeleiding en een gratis abonnement van de Bibliotheek. Ook dient men een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

Heb je interesse om mensen vooruit te helpen? Vul dan het formulier in op www.bibliocenter.nl/voor-hetzelfde-geld of neem contact op met Carien van Eijden van Bibliocenter via cvaneijden@bibliocenter.nl.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie over het project 'Voor 't zelfde geld' of over hoe je als vrijwilliger hierbij kan helpen? Bezoek dan vrijblijvend de informatieavond in de bibliotheek in Maasbracht op dinsdag 5 april.

Of kom op dinsdag 12 april naar de informatiebijeenkomst in de bibliotheek in Heel. De informatiebijeenkomsten starten om 19.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Carien van Eijden.