De Heksenheuveltocht gaat door! Profwielrenster Sabrina Stultiens reed de Heksenheuveltocht

Daatjeshoeve aan Heugterbroekdijk 34, in Nederweert.
19 - Nov - 2023 - 08:00 - 19 - Nov - 2023 - 10:00

De inschrijving voor de Heksenheuveltocht op zondag 19 november is gestart. Deze mountainbike- en graveltocht wordt georganiseerd door TWC Nederweert.

Vanwege de vele regenval de afgelopen dagen was het spannend of de Heksenheuveltocht op zondag 19 november door kon gaan. Het antwoord is ja, het gaat door. “Met een aantal fietsers hebben we de routes gefietst. Daar waar het te drassig was, hebben we het parcours verlegd”, vertelt Kees Helderman, voorzitter van TWC Nederweert. “De laatste dagen hebben we de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten gehouden.

De kans op regen blijft, maar we denken dat het verantwoord is om zondag de uitgezette mountain- en graveltochten te fietsen. Positief is dat de temperatuur omhoog gaat. Hierdoor koel je minder snel af. Zeker als je in beweging bent.

” Start is tussen 8.00-10.00 uur bij Restaurant Huyskamer Daatjeshoeve aan Heugterbroekdijk 34, in Nederweert.

Hou de website www.twcnederweert.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Voor inschrijven en meer informatie kijk op www.fietssport.nl.

Vorig jaar reed profwielrenster Sabrina Stultiens (30) mee. Ze fietste samen met een andere wielrenster de lange graveltocht van 95 km. “Een beetje door mijn achtertuin”, lacht ze. Sabrina Stultiens is in Meijel geboren en woont daar nog steeds. “Als ik thuis ben, kijk ik altijd of er mooie toertochten in de buurt zijn. Vanuit huis kan ik erheen fietsen en dan maak ik er meteen een duurtraining van.” Vorig jaar zat ze vijf uur op de fiets. 

 

Finales rijden


Lang combineerde Sabrina veldrijden met wielrennen op de weg. De laatste jaren ligt de focus op de weg. Het afgelopen jaar bestempelt Sabrina als een druk, maar goed jaar. Ook al heeft ze geen wedstrijden gewonnen. Op de weg is het een teamsport en draait het om teamtactiek. Als een andere renster sterker is, dan rij ik voor haar.” Klimmen ligt Sabrina wel. Ze kiest dan voor de aanval. Ik ben meer een renster voor het buitenland, zoals Spanje of Italië.” Met haar nieuwe team VolkerWessels wil ze aanhaken bij de wereldtop. Finales rijden en het maximale uit mezelf halen.”
 

Van hobby naar werk


Als zevenjarig meisje maakte Sabrina met haar vader en broer fietsentochten. “Daar is het begonnen. Alles wat mijn broer deed, wilde ik ook.” De hele jeugd hebben ze samen gefietst. Eerst bij TWC de Vélo Meijel en later bij R&TC Buitenlust Helmond. De fietsclub in Helmond had een heuse jeugdopleiding. “Daar fietste ik met leeftijdgenoten (7 en 12 jaar) en waren veel meisjes.” Doordeweek waren de trainingen en in het weekend de wedstrijden. Sabrina werd in alle jeugdcategorieën Nederlands Kampioen. Op haar achttiende kwam ze bij de nationale selectie voor het EK en later het WK. Vanaf dat moment werd ze profwielrenster. “Van mijn hobby, heb ik mijn werk kunnen maken. Ik ben graag buiten en sportief bezig. Als prof zoek ik mijn grenzen op.” Bij de Rabobank damesploeg heeft Sabrina nog met Annemieke van Vleuten gefietst en later met haar in het peloton.

 

Toertocht voor breed publiek 

De Heksenheuveltocht vindt Sabrina echt een aanrader. “Het is een hele toegankelijke tocht voor een breed publiek. Prima te doen voor beginnende mountain- en gravelrijders. Het is een afwisselend parcours, goed berijdbaar met een paar technische passage. Het ene moment fiets je door bossen, dan weer door weilanden en open terrein. De wind en de kou maakte het vorig jaar zwaar. De pauzeplaatsen waren heel fijn. Je kon je opwarmen bij de vuurkorven en de hete thee zorgde dat je het weer lekker warm had. Om vervolgens snel door te gaan.” Een ander pluspunt van de Heksenheuveltocht vindt Sabrina de combinatie van mountain- en graveltochten. “Vaak zie je toertochten die of voor mountainbikers of gravelers zijn. Hier kan je bij wijze van spreken nog beslissen wat je doet bij het inschrijven.”

 

Meld je aan voor de Heksenheuveltocht op zondag 19 november via fietssport.nl.