Speel samen ‘Ontdek Nederweert’  Een gezelschapsspel over, voor en door Nederweert

Nederweert

Vijf jaar Ondernemersvereniging Nederweert (OVN) is een goede reden om iets speciaals te doen. Met het oog op de naderende feestdagen is er een gezelschapsspel uitgebracht met vragen over alle kernen en buurtschappen binnen de gemeente Nederweert. Initiator van dit spel is OVN-voorzitter Thijs Linsen, die er bij zijn bestuur de handen voor op elkaar kreeg. Samen met de organisatie NederWEET en drukkerij Van Deursen is een gezellig en wetenswaardig bordspel tot stand gekomen.

 

NederWEET

In 2018 vond de eerste gemeentebrede kwis plaats. In alle kernen, huiskamers en kantines zaten teams klaar om met elkaar de strijd aan te gaan. Dit gebeurde door de beantwoording van vragen, het verrichten van behendigheidsspellen, het uitvoeren van opdrachten en het oplossen van puzzels en vraagstukken. Ook in 2019 vond een succesvolle kwis plaats waaraan veel teams meededen. In 2020 zou de derde editie zijn, maar corona gooide roet in het eten. Niet getreurd. De verzameling wetenswaardigheden en feitjes van NederWEET vormde een mooi begin voor de eerste editie van het bordspel ‘Ontdek Nederweert’. Het streven is in de toekomst een tweede editie én een kinderversie uit te brengen.

 

Ontdek Nederweert

De naam van het spel is niet geheel toevallig gekozen. Om ondernemers een platform te geven waarop zij gemakkelijk gevonden kunnen worden, gecombineerd met informatie over activiteiten en meer, is op initiatief van de OVN de website www.ontdeknederweert.nl gerealiseerd. Het streven is alles in jouw gemeente onder één digitaal dak te presenteren. Maar eerst …..speel het spel!

 

Hoe goed ken jij jouw woonplaats?

Kun je de feiten over Nederweert wel dromen? Weet jij alles over Ospel? Ken jij Leveroy als jouw broekzak. Heeft Ospeldijk geen geheimen voor jou? Maken ze jou niks wijs over Nederweert-Eind? Of valt er juist nog een heleboel te ontdekken? Dan is het bordspel ‘Ontdek Nederweert’ een superleuk spel voor je.

De grappigste, interessantste en meest bijzondere weetjes over de gemeente Nederweert zijn samengebracht in een spel voor jong en oud. Bovendien bevat het spel doe-opdrachten en vragen over algemene kennis. Daardoor is het ook geschikt voor spelers niet uit Nederweert.

Het spel kan vanaf twee personen of twee teams gespeeld worden. Het maximum aantal deelnemers is zes (of zes teams met twee of meer personen). 

 

Waar te koop?

Het spel is voor slechts € 15,-  vanaf medio december 2020 te koop bij Pets & Co, Hema en Bruna. Het is helaas niet mogelijk dat de Sint het voor je meeneemt. Je kunt het wel alvast op het verlanglijstje zetten en reserveren via Shop24 (www.shop.nederweert24.nl), zodat je dit uitdagende spel tijdens de kerstdagen kunt spelen.