Themawandeling: Wessem een echte stad

Gasterie de Knip, Groenstraat 1 in Wessem.
21 - Apr - 2024 - 14:00 - 21 - Apr - 2024 - 16:00

Ontdek de rijke geschiedenis van Wessem tijdens de VVV wandeling op zondag 21 april. Sluit je aan bij de gids voor een boeiende verkenningstocht door het historische centrum van Wessem. Deze charmante stad, opgericht in de 10e eeuw, neemt je mee op een reis door de tijd terwijl je de prachtige monumentale gebouwen en nostalgische straatjes verkent, geplaveid met maaskeitjes die het beschermd stadsgezicht vormen.

 Als de oudste stad van Limburg geniet Wessem al eeuwenlang een speciale status. In 1118 verwierf de stad al rechten op vissen, molens, havens en tol, wat gelijk staat aan een officieel stadsrecht. Dit maakt Wessem de oudste stad in Belgisch en Nederlands Limburg! De strategische ligging aan de Maas stimuleerde al vanaf de Middeleeuwen de handel, wat nog steeds te zien is op het marktplein met zijn middeleeuwse vormgeving.

 Tijdens de wandeling word je ondergedompeld in de glorietijden van Wessem als handelsstad. De gids deelt boeiende verhalen en wijst op de prachtige details die de rijke historie van Wessem weerspiegelen. Bewonder de monumentale woonhuizen uit de 16e, 18e en 19e eeuw en laat je meevoeren door de unieke charme van Wessem.

 De wandeling start om 14.00 uur bij Gasterie de Knip, Groenstraat 1 in Wessem. Reserveren is verplicht en kan via www.webshophartvanlimburg.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

.