23 sep 2022

Wensbus Maasgouw op pad met doedelzakband.

Maasgouw

Om de wensbus bij een breder publiek onder de aandacht te brengen heeft wensbus Maasgouw op zondag 11 september een promotietour gehouden begeleid door de doedelzakband Pipes & drums Aldenghoor.

De organisatie Wensbus is actief in de gemeenten Maasgouw, Leudal, Roermond. Kortom heel midden Limburg.

Het doel van de organisatie is mensen die geen vervoer hebben op een financieel aantrekkelijke wijze te vervoeren van a naar b. Dat kan zijn naar de kapper in het dorp of de supermarkt in de stad. Maar ook naar de dokter of ziekenhuis of simpel op familiebezoek.

De organisatie draait op vrijwilligers van mensen die de telefoon aannemen, chauffeurs en planners.

Om dit onder de aandacht te brengen heeft de afdeling Maasgouw een wensbustour georganiseerd binnen de gemeente Maasgouw.

Op zondag 11 september j.l. heeft de wensbus Maasgouw derhalve enkele plaatsen bezocht in de gemeente. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door muziekgezelschap Pipes & Drums Aldenghoor een doedelzakband geformeerd door mensen uit midden-Limburg die regelmatig optredens verzorgen bij diverse gelegenheden

Als eerste werd gestopt in Ohé en Laak bij de kapel en werden door de pipers enkele nummers ten gehore gebracht. De welbekende Schotse muziek werd snel opgemerkt door omstaanders die met veel plezier enige tijd hebben stil gestaan.

Een toevallig passerende Schotse mevrouw kon haar tranen niet bedwingen en was zeer onder de indruk.

Vervolgens trokken de 2 bussen richting Stevensweert alwaar op de markt werd gespeeld door de band. Ook hier veel bijval door het toegestroomde publiek.

Als derde stop werd de haven van Maasbracht aangedaan.

Ten slotte werd ook Linne aangedaan.

Meer informatie over de wensbussen in uw gemeente vindt u op de site van de gemeente.

https://www.gemeentemaasgouw.nl/