Evenementen

CIRCUS IN MUSEUMTUIN DE WIEGER Cirque Magnifique met voorstelling Magica

Cirque Magnifique met voorstelling Magica
Op zondag 27 september 2020 treedt Cirque Magnifique op in museumtuin De Wieger met de voorstelling Magica.

De voorstelling voor volwassenen én kinderen begint om 14.00 uur. Reserveren kan via de website van De Wieger, www.dewieger.nl/podium.


Magica Twee reizende muzikale clowns komen in een verlaten piepklein circus terecht. Als ze één voet in de piste hebben gezet, staan ze oog in oog met een enthousiast publiek ...... De hooggeëerde grote en kleine gasten zitten met smart te wachten op de circus voorstelling van het jaar. Maar waar zijn de artiesten...?

Ontsnappen is niet meer mogelijk en dus proberen de clowns te redden wat er te redden valt. In een hilarische poging om hun publiek een echte circus voorstelling voor te schotelen halen ze alles uit de kast en publiek om de show te redden!

En zo creëren ze ter plaatse een magisch spektakel. Magica is een intieme en hartverwarmende voorstelling met veel humor, prachtige muziek, fantastische goochelkunsten en andere circustrucjes.


Cirque Magnifique De kern van Cirque Magnifique bestaat uit Carla Selier en Eric van der Steen die al meer dan 20 jaar samen theatervoorstellingen maken. Na drie grote producties creëerden ze kleine, intieme familievoorstellingen zoals de Magica, die ze inmiddels in diverse landen gespeeld hebben. Het spel van de moderne clown is eenvoudig, lichtvoetig, hartverwarmend en natuurlijk met de nodige humor… Afijn, komt dat zien, groot en klein, ofwel hooggeëerd publiek!


De voorstelling vindt plaats onder een Magic Sky: ook als het weer wat minder goed is, kan de voorstelling doorgaan. Entree: 5 euro. Ingang via het hek aan de rechterkant van het museum.
In De Wieger is van 23 september 2020 tot en met 10 januari 2021 de overzichtsexpositie ‘van Armando tot Zadkine’ te bezichtigen met de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd.

De expositie markeert het afscheid van Lex van de Haterd als conservator van De Wieger, een functie die hij vijf jaar heeft vervuld en bestaat uit ruim 200 kunstwerken, die getoond worden in drie deelexposities, die samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken (1920-2020).