Overheid

Burgemeester Leudal sluit woning na aantreffen hennepkwekerij

Op 11 december 2018 heeft de politie in een garage en een schuur achter een woning in de Bremmen te Haelen een hennepkwekerij aangetroffen.

Dit is voor Burgemeester A.Verhoeven aanleiding geweest om de woning onmiddellijk te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Politie en justitie gaan nu over tot strafvervolging.

Maak drugs in jouw buurt kansloos.Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt jou als buurtbewoner altijd. Bijvoorbeeld door overlast van stank en vervuiling.

 

En verloedering van de buurt, geeft een gevoel van onveiligheid, voor jezelf en je kinderen. Het kan nog erger. Een woning in een buurt met drugscriminaliteit is moeilijk te verkopen en wordt minder waard. Als je naast een drugslab-, wietplantage woont, is er brand-, explosie of verstikkingsgevaar.

Zet je buurt dus niet op het spel door drugs in je omgeving toe te staan. Meld het gewoon. Beter voor je buurt. Beter voor jezelf.

Ben alert, volg je onderbuik gevoel
Vermoed jij dat er drugshandel, wietteelt of productie van drugs in jouw buurt plaatsvindt?

Houd jouw buurt veilig met één telefoontje . Neem contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer: 0800-7000.


Melden helpt, altijd!

De politie onderneemt altijd actie op basis van jouw melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merk je daar zelf niets van. Bijvoorbeeld dat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat je dus niet ontmoedigen. Melden heeft altijd zin.

Melden is veilig

Durf je verdachte situaties niet te melden omdat je bang bent dat mensen er achter komen? Weet dan dat de politie zorgvuldig omgaat met je informatie en verdachten niet vertelt wie de tipgever is. Wil je volledig anoniem blijven, dan kan je bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.