Overheid

Gouverneur Roemer: Laat je kinderboeken zwerven!

Limburg

Op 16 maart hebben de Limburgse commissaris van de Koning (gouverneur) Emile Roemer en de kinderen van IKC Dynamiek in Maastricht (Hazendans-Daalhof) vele kinderboeken laten zwerven. De Provincie Estafette wordt georganiseerd door Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Commissaris van de Koning Emile Roemer roept iedereen in de Provincie Limburg op om kinderboeken te laten zwerven: “Lezen is hartstikke leuk. Het geeft plezier en ontspanning. Éven alles om je heen vergeten en duiken in een andere wereld. Máár lezen is ook belangrijk voor later zodat je kan meedoen in onze samenleving. Daarom vind ik het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot boeken en het plezier van lezen ontdekken.”

Kinderzwerfboek is in april 2019 de Provincie Estafette gestart in Drenthe. Gedurende drie jaar bezoekt Kinderzwerfboek alle provincies. Commissaris Emile Roemer heeft vandaag het spreekwoordelijke “stokje/kinderboekje” overgedragen aan zijn collega in Overijssel, commissaris van de Koning Andries Heidema.

Het kinderboek ‘de avonturen van de Vliegende Pannenkoek & de Aangebrande Kroket’ dat gouverneur Roemer heeft gekozen gaat zwerven in Overijssel.

Bijzonder aan dit boek is dat het ook is vertaald in het Limburgs. In de preventieve aanpak van 

Meertalige kinderen hebben een groter werkgeheugen, leren sneller lezen, kunnen beter focussen en kennen sociale voordelen. ‘De avonture ván de Vleegende Pannekook & de Á-gebrande Kroket’ gaat daarom in Limburg zwerven.

Oproep: laat ook boeken zwerven!

Doe mee en laat je kinderboeken zwerven op een zelfgekozen plek of in een van de 350 KinderzwerfboekStations in de provincie Limburg. Deze vind je bij o.a. scholen, buurthuizen, kinderenboerderijen en speeltuinen. Je kan hier een leuk boek uitzoeken om zelf te lezen. Ook kan je hier jouw gelezen boeken brengen zodat een ander kind ze kan lezen. Plak dan eerst een zwerfsticker op de boeken.