Overheid

Gynaecologen SJG Weert starten buitenpoli in Ittervoort

Weert / Ittervoort

Voor een consult bij de gynaecoloog hoeven vrouwen uit de gemeente Leudal sinds kort niet meer naar het ziekenhuis. De rollen zijn nu omgedraaid: SJG Weert brengt de poliklinische zorg naar hen toe in Gezondheidscentrum Ittervoort.

Gynaecologen Ivo van Dooren en Nienke Wieringa houden beurtelings op donderdagmiddag spreekuur in het Gezondheidscentrum. “Met de buitenpoli maken we de poliklinische zorg van het ziekenhuis beter toegankelijk voor patiënten uit Ittervoort en de omliggende dorpen. Dit is een uitkomst voor bijvoorbeeld aan zwangeren, vrouwen met menstruatiestoornissen, of stellen die problemen ervaren met zwanger worden”, aldus gynaecoloog Ivo van Dooren.

Gynaecologische zorg
Op de buitenpoli krijgen patiënten van de gynaecoloog dezelfde poliklinische zorg als die ze anders in het ziekenhuis hadden gekregen. “Er staat bijvoorbeeld ook een echoapparaat. Alleen voor beeldvormend onderzoek, zoals foto’s en scans, is een afspraak in het ziekenhuis nodig”, vertelt Van Dooren. 

Over het Gezondheidscentrum
Het Gezondheidscentrum in Ittervoort biedt onderdak aan diverse zorgprofessionals uit de eerste lijn, waaronder de drie huisartsen van Huisartsenpunt Ittervoort. Dit maakt laagdrempelig overleg tussen huisarts en medisch specialist mogelijk. “De aanwezigheid van medisch specialisten in het Gezondheidscentrum opent de weg naar een intensieve samenwerking tussen de eerste en tweede lijn. We zijn heel blij met die ondersteuning”, zegt huisarts Merinke Kuiper.

Tweede buitenpoli
In Budel opende het Weerter ziekenhuis jaren geleden al een buitenpoli. De gynaecologen, internisten en longartsen houden hier wekelijks spreekuur in het Budels Medisch Centrum. De ervaringen zijn positief. Reden om dit voorbeeld in Ittervoort te volgen. Naar verwachting kunnen patiënten op termijn ook op de buitenpoli in Ittervoort voor meerdere specialismen terecht.