Overheid

Nederweert: Drina Geraats-Stienen is 100 jaar geworden!

Nederweert

Gisteren brachten burgemeester Op de Laak en wethouder Koolen een bezoek aan mevrouw Drina Geraats-Stienen uit Nederweert.

Zij vierde toen haar 100ste verjaardag. 

 

Boerderij en gezinsuitbreiding

Drina Stienen is geboren op 17 mei 1922 in Nederweert-Eind. Ze trouwde in mei 1948 met Herman Geraats uit Kelpen. Samen gingen ze wonen op Koolenhof in Kelpen waar ze een boerderij begonnen. Hier zijn ook hun vijf dochters geboren. 

Op de Houtsberg

In de begin van de jaren zestig verhuisde het gehele gezin naar de nieuwbouw boerderij op de Houtsberg. Toen de dochters allemaal het huis uit waren, gingen ze nog na enkele jaren door met het bedrijf en verkochten daarna de boerderij.

55 jaar getrouwd

Herman en Drina kochten een huis aan de Merefeltstraat in Nederweert en gingen er genieten van hun pensioen. Ze hebben daar samen mooie jaren beleefd en hun 11 kleinkinderen kwamen zeer regelmatig over de vloer. In 2004 hadden ze de wens om samen naar een aanleunwoning (Fransiscanessenhof) in Nederweert te verhuizen. Maar helaas kwam haar man Herman in januari plotseling te overlijden en is Drina alleen verhuisd. Ze waren toen al 55 jaar getrouwd. 

Veel ondernemen

Drina pakte de draad weer op en ze is nog vele jaren fit en vitaal geweest om met de familie van alles te ondernemen. Er werden door haar zelden verjaardagen, huwelijken of communies overgeslagen; ze was meestal van de partij. Toen Drina in 2019 toch meer zorg nodig had, is ze naar het verzorgingshuis St Joseph in Nederweert verhuisd. Hier geniet ze elke dag van de fijne en goede verzorging. 

Genieten van familiebezoekjes

Drina is wat slechter ter been, maar haar geheugen is nog goed. Ze is heel trots op haar vijf dochters die nog elke week voor haar zorgen en haar bezoeken. En ze geniet nog altijd van de bezoekjes van haar 11 kleinkinderen met partners en haar inmiddels 22 achterkleinkinderen. 

Bijzondere verjaardag

De familie: “Vanwege de coronapandemie hebben we de afgelopen twee jaar haar verjaardag niet groots kunnen vieren. Maar iedereen is dankbaar dat we haar 100ste verjaardag wel kunnen gaan vieren met de hele familie samen. Wij wensen ons mam, schoonmoeder, oma en overoma (oftewel voor ons Superoma) een onvergetelijke dag toe. Van harte gefeliciteerd met deze zeer bijzondere leeftijd!”

Felicitaties

Ook bestuur en medewerk(st)ers van de gemeente feliciteren mevrouw Drina Geraats van harte met haar 100ste verjaardag. En wensen haar veel geluk en gezondheid voor de toekomst toe.