Overheid

Nederweert verhoogd subsidie voor afkoppelen hemelwaterafvoer

Nederweert

Kort geleden heeft de gemeenteraad de drempel voor het verantwoorden van de kosten voor het afkoppelen van de regenpijpen verhoogd. We hopen dat er hierdoor meer m2 wordt afgekoppeld van de riolering.

Minder verspilling water    

Het klimaat verandert. We krijgen steeds meer last van extreme buien en de zomers worden steeds heter en droger. Ook de beschikbaarheid van drinkwater wordt in de zomer schaarser. Door de regenpijp af te koppelen, wordt er minder drinkwater verspild en krijgt u tuin veel meer water. Bovendien zorgen we voor minder wateroverlast op sommige plaatsen.

Verhogen van drempel

Door het verhogen van de subsidiedrempel van 200 m2 naar 300 m2 hopen we dat er meer m2 verharding afgekoppeld wordt van de gemengde riolering. Onder de 200 m2 hoeft u de gemaakte kosten van het afkoppelen immers niet te verantwoorden en krijgt u € 9 subsidie per m2. Dat wordt nu dus 300 m2. 

Eerst advies, dan pas afkoppelen

We merken steeds vaker dat mensen eerst afkoppelen en dan pas subsidie willen ontvangen. Helaas kunnen we dan geen subsidie meer verstrekken van de afgekoppelde daken. Vraag dus eerst een afkoppelgesprek aan door een mail te sturen naar info@nederweert.nl.

Hierin vermeldt u de contactgegevens inclusief een telefoonnummer. We maken dan een afspraak om de aanpak te bespreken. Na de aanvraag en de instemming kunt u aan de slag. Na afloop wordt de afkoppeling gecontroleerd en de subsidie uitbetaald.