Overheid

Nieuwe kans bij aanbrengen tijdcapsule Stevensweert

Stevensweert / Gemeente Maasgouw

Twee weken geleden is tijdens de werkzaamheden in de oude kern in Stevensweert de oude waterpomp van zijn plaats getild. De pomp krijgt een opknapbeurt. Over een aantal weken komt de waterpomp terug naar Stevensweert en krijgt daar een nieuwe prominente plek.

Oorkonde in fundering

Extra spannend was een oorkonde die volgens een oud krantenartikel van ongeveer 35 jaar geleden in de fundering van de waterpomp zou moeten zitten. Er werd besloten om op zoek te gaan naar die oorkonde. Vakkundig werd de betonnen rand met daarin de vermoedelijke oorkonde gesloopt. Maar al snel werd duidelijk dat er niet veel over was van de oorkonde. De capsule waarin de oorkonde zat stond vol met water en er werd voor het ergste gevreesd. Een klein stukje papier was nog over. Van de tekst op de oorkonde was niets meer te lezen.

Nieuwe kans

Met het plaatsen van de waterpomp op een nieuwe locatie ontstaat er een kans om een tijdcapsule aan te brengen die hopelijk wel waterdicht is. Diverse verenigingen hebben al een bijdrage geleverd aan het vullen van deze tijdcapsule. Tot 19 november is het nog mogelijk om iets aan te leveren. De tijdcapsule wordt op woensdag 21 december geplaatst door wethouder Sjors Blomen.