Overheid

Supporters ondertekenen sport- en beweegakkoord tijdens supporterscafé

Latasteschool Horn

Op woensdag 23 september vond het allereerste Supporterscafé van Leudal plaats bij de Latasteschool in Horn. Een avond vol kennismaking en beweging waarbij het sport- en beweegakkoord ondertekend werd.

Leudal Leeft stelde zich voor

De allereerste editie van het supporterscafé stond in het teken van sport en bewegen, letterlijk en figuurlijk. Alle aanwezigen stapten daarbij over de streep om zichzelf voor te stellen en kennis te maken met het team van Leudal Leeft. Leudal Leeft is namelijk sinds begin dit jaar actief in Leudal om meer mensen in beweging te brengen.

Het beweegteam lichtte toe wat ze allemaal doen om jong en oud te laten meedoen met sport, bewegen, muziek én cultuur. “We staan klaar voor de inwoners van Leudal om hen van jongs af aan te laten sporten en vooral plezier te beleven”, aldus beweegcoach Renee.

Sportakkoord ondertekend

Tijdens het supporterscafé was ook aandacht voor het sport- en beweegakkoord Leudal. Sportformateur Elvera Weusten nam de aanwezige mee in het vervolg van het sport- en beweegakkoord en presenteerde het kernteam wat hier mee aan de slag gaat. “Het sport- en beweegakkoord omvat geweldige ambities en acties op papier. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten. Diverse supporters hebben daarvoor al toegezegd om in het kernteam aan de slag te gaan.” De avond werd afgesloten door het zetten van een fysieke handtekening onder het sport- en beweegakkoord Leudal. Natuurlijk op een actieve manier. De supporters stapten op de mountainbike en zetten samen koers naar het spandoek om het akkoord te ondertekenen.

Met hulp van leerlingen van de Latasteschool

Het team van Leudal Leeft organiseerde het supporterscafé niet alleen, maar samen met de Latasteschool in Horn. Daarbij hebben leerlingen hard meegewerkt. Ze hadden de speelplaats aangekleed en versierd, een gezonde snack gemaakt én de actie voor de ondertekening bedacht. Beweegcoach Patricia vertelt: “De leerlingen zijn erg druk geweest met de voorbereidingen voor het supporterscafé. Ze hebben onder andere fruitegels geknutseld en hun eigen sportvlag mogen versieren. Super, hoe ze hebben geholpen!” Trots vertellen de leerlingen van de Latasteschool hierover in een zelfgemaakte vlog, die aan het begin van de avond werd getoond aan de supporters.