Overheid

Tentoonstelling BomenDromen geopend in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Weert Geurtsvenweg 4 6006 SN Weert

Vanaf vandaag is de nieuwe tentoonstelling BomenDromen te bezichtigen in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.
Wethouder Martijn van den Heuvel opende deze in aanwezigheid van genodigden en de makers van deze tentoonstelling.

De aanleiding is het 10-jarig bestaan van Groen Weert. Enkele leden hebben met de vrijwilligers van tentoonstellingscommissie van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man deze tentoonstelling over bomen opgezet en uitgewerkt tot een mooi en sprekend resultaat.


Na het wegtrekken van een doek van boomstammen door Martijn van den Heuvel werd het gedicht BomenDromen zichtbaar. Dat werd voorgedragen door een van de vrijwilligers en na een dankwoord van de wethouder konden alle gasten de tentoonstelling bekijken. Deze laat zien dat bomen veel en belangrijke functies hebben.

Naast de productie van zuurstof en het opvangen van koolzuurgas en fijnstof spelen ze een belangrijke rol in de klimaatbeheersing. Maar ook in de beleving van ons landschap spelen bomen een belangrijke rol. Enkele voorbeelden van historische bomen uit Weert en de aanleg van Tiny Forest zijn uitgebeeld. Verder maken ook boomstekjes, boomschijven, boomhoroscoop en xylotheken onderdeel uit van de tentoonstelling.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man: werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.