Overheid

Werken aan digitale toegankelijkheid

Maasgouw / Midden Limburg

Gemeente Maasgouw werkt serieus aan haar digitale toegankelijkheid. Elke overheidswebsite moet voldoen aan eisen op het gebied van toegankelijkheid, zodat de website voor iedereen duidelijk en bruikbaar is.

Ook als je minder goed kunt zien of moeite hebt met lezen. Gemeente Maasgouw heeft vandaag de A-status gekregen en voldoet hiermee aan alle eisen. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Wat is digitale toegankelijkheid?

In Nederland willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle burgers. Want ieder mens heeft het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Daarom moet je bijvoorbeeld ook met een rolstoel een gebouw binnen kunnen komen.

Voor digitale voorzieningen is het niet anders. In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder het internet en computers. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk, én verplicht voor alle overheidsinstanties. Als websites goed in elkaar zitten kunnen ze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking. En dan kan echt iedereen meedoen. Daar hebben we in Maasgouw hard aan gewerkt de afgelopen maanden.

Status gemeente Maasgouw

De website van Maasgouw voldoet nu aan alle eisen op het gebied van toegankelijkheid. Maar we blijven hier natuurlijk aan werken. Wilt u weten wat we al doen en nog gaan doen? Lees dan verder op deze pagina over toegankelijkheid.