Verhalen

Suzan Seegers  inspireert en coacht Legally Blonde acteurs en actrices van Sint Ursula Horn

Sg. St Ursula Bergerweg 21, 6085 AS Horn

Terwijl drommen leerlingen na de laatste les de school verlaten is de schooldag voor een aantal leerlingen nog lang niet ten einde. Deze leerlingen verzamelen zich vandaag in het souterrain van de school. Het zijn de acteurs en actrices die een rol spelen in de musical Legally Blonde die op 1, 2, 3 en 4 april in Cultuurcentrum de Bombardon in Heythuysen door hen uitgevoerd gaat worden. Vandaag is zangeres en actrice Suzan Seegers op school te gast voor een workshop zingen en acteren. Tijdens de workshop geeft Suzan praktische tips en prikkelt ze de leerlingen met oefeningen rondom zang en spel. Met haar aanstekelijke enthousiasme motiveert ze de leerlingen om er onvergetelijke voorstellingen van te maken. 

Met op de achtergrond de geluiden van leerlingen die onder leiding van Suzan Seegers bezig zijn met ademhalingsoefeningen als warming-up voor de workshop, vertellen de blonde Renee Hennissen en Stijn Brouwers, de hoofdpersonen en beiden uit 6 VWO, enthousiast over  Legally Blonde; de 23e toneeluitvoering van hun school.

Renee Hennissen de lokale blonde Reese Witherspoon van Sint Ursula

Is de 18 jarige Renee uit Wessem die de rol van Elle Woods speelt gekozen voor deze hoofdrol  vanwege haar blonde haren? Renee: “Nou ja dat zal misschien wel een rol gespeeld hebben maar ik denk en ik hoop dat mijn zangkwaliteiten en mijn enthousiasme voor deze musical toch wel de doorslag hebben gegeven.

Legally Blonde vind ik erg grappig en ik had de film met Reese Witherspoon in de hoofdrol  al een paar keer gezien; deze rol is mij als het ware op het lijf geschreven.

Stijn Brouwers uit Horn die in de musical de tegenspeler van Renee is, doet alweer voor de vierde maal aan de toneeluitvoering mee. Stijn: “Je maakt deel uit van een enthousiaste groep en dat inspireert mij enorm! Je zelfvertrouwen groeit en je houdt er ook nog eens goede vrienden aan over.

Het kost mij natuurlijk wel veel tijd. Naast de wekelijkse repetities op school moet ik thuis ook goed oefenen om mijn teksten  van buiten te kennen.  Dat heb ik er graag voor over. Het is gewoon heel leuk om hieraan mee te mogen doen.”

“Vergeet dat studeren, zoek een knappe en rijke vent”

Naast  leerlingen spelen er ook een drietal docenten mee. Vera Egges ( Nederlands), Ivo Claessen (Natuurkunde & Design Technologie) en Aardrijkskundedocent Patrick Bisschops hebben de stoute schoenen aangetrokken en staan samen met hun leerlingen op de bühne.“Ik ben in de musical de moeder van Elle”, lacht Vera Egges. “Ik ben zo’n moeder die tegen haar dochter zegt dat ze maar een knappe rijke vent moet zoeken en dat studeren niet zo belangrijk is. Mijn dochter in de musical wil dat maar niet begrijpen.” Het als docent meedoen is volgens Ivo Claessens een prima investering in de band met de leerlingen. “Het contact wordt er alleen maar beter door en dat straalt ook af op andere leerlingen.”

 

“Ze mogen mij alles afnemen maar dit zeker niet”

Muziekdocente Liesbeth Verstappen, docente kunstvakken Rina Willekens en docente Nederlands Joyce Thönnissen zijn de drie drijvende krachten achter de musical en ze bekijken vanaf de zijkant van het repetitielokaal hoe Suzanne Seegers de leerlingen van nuttige tips voorziet en hen steeds geestdriftig aanmoedigt.

Liesbeth heeft de muzikale leiding van de productie en de regie ligt in de ervaren handen van Rina. Liesbeth Verstappen: “Wij steken hier veel tijd in omdat we het gewoonweg  heel erg leuk vinden en het geeft ons zelfs nieuwe energie. Ze mogen mij bij wijze van spreken alles afnemen maar dit zeker niet! Hier leef ik voor!

Op woensdagmiddag 1 april kunnen leerlingen van de basisscholen de voorstelling van Legally Blonde gratis bezoeken. Aanvang 15.00 uur. Verder wordt Legally Blonde vier maal uitgevoerd op 1, 2, 3 en 4 april aanvang steeds om 20.00 uur. Kaartjes à 8 euro per stuk zijn via de website van de school te bestellen. http://www.ursula.nl/