Overheid

Aardigheidje namens Sint voor Oekraïense vluchtelingen

Nederweert / Midden-Limburg

Gemeente Nederweert: Namens de Sint mocht de burgemeester een aardigheidje uitreiken aan de Oekraïense vluchtelingen die in de gemeentelijke opvang in Nederweert verblijven. Iedereen ontving een chocoladeletter en een korte uitleg over de traditie van Sinterklaas in Nederland, zodat ook zij in deze gezelligheid kunnen delen. 

Opvanglocaties

Samen met de andere gemeenten in de Veiligheidsregio en alle andere gemeenten in heel Nederland zorgen we voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er zijn inmiddels vijf gemeentelijke opvanglocaties in Nederweert, verspreid over de gemeente. In Nederweert kiezen we zo veel mogelijk voor kleinschalige opvang voor middellange termijn, om de vluchtelingen een zo huiselijk mogelijk tijdelijk thuis te bieden.

Sinterklaas

Het grote merendeel van de mensen die in Nederweert in onze opvanglocaties wonen, is inmiddels aan het werk of gaat naar school. De volwassenen en kinderen vinden hun draai in Nederland en specifiek in onze mooie gemeente. Een groot deel spreekt onze taal al: de burgemeester werd zelfs bedankt met een onvervalst ‘Sinterklaas Kapoentje'.