23 jul 2020Overheid

Burgemeester Leudal sluit woning na vondst amfetaminelab

Leudal / Ittervoort

Op 21 juli 2020 heeft de politie in  een woning in Ittervoort materialen aangetroffen voor de productie van hardddrugs. Dit is voor loco burgemeester Walraven aanleiding om de woning direct te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. 

In het huis en een loods achter het huis zijn grondstoffen gevonden voor de productie van harddrugs. Verder stonden er nog drie drukketels. In de tuin liep een leiding van tientallen meters om de productiegeuren te verdoezelen. Het lab was niet in productie. Eerder werd de locatie wel gebruikt voor productie van drugs. Dat werd gedaan met een methode waarbij het zwaar giftige kwik wordt gebruikt. Het RIVM is naar Ittervoort gekomen om metingen te verrichten. Dit om te achterhalen of de afgelopen tijd nog kwik is vrijgekomen. In verband met mogelijke gezondheidsrisico’s is het pand per direct gesloten.

 

Maak drugs in jouw buurt kansloos.

Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs raakt jou als buurtbewoner altijd. Bijvoorbeeld door overlast van stank en vervuiling. En verloedering van de buurt, geeft een gevoel van onveiligheid, voor jezelf en je kinderen. Het kan nog erger. Een woning in een buurt met drugscriminaliteit is moeilijk te verkopen en wordt minder waard. Als je naast een drugslab-, wietplantage woont, is er brand-, explosie of verstikkingsgevaar.

Zet je buurt dus niet op het spel door drugs in je omgeving toe te staan. Meld het gewoon. Beter voor je buurt. Beter voor jezelf.

 

Ben alert, volg je onderbuik gevoel

Vermoed jij dat er drugshandel, wietteelt of productie van drugs in jouw buurt plaatsvindt?

Houd jouw buurt veilig met één telefoontje . Neem contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer: 0800-7000.

Je kunt ook een melding doen via het digitale gemeentelijke meldpunt www.leudal.nl/ondermijning.

 

Melden helpt, altijd!

De politie onderneemt altijd actie op basis van jouw melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merk je daar zelf niets van. Bijvoorbeeld dat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Laat je dus niet ontmoedigen. Melden heeft altijd zin.

Melden is veilig

Durf je verdachte situaties niet te melden omdat je bang bent dat mensen er achter komen? Weet dan dat de politie zorgvuldig omgaat met je informatie en verdachten niet vertelt wie de tipgever is. Wil je volledig anoniem blijven, dan kan je bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of een melding doen via het gemeentelijk meldpunt www.leudal.nl/ondermijning.