OverheidUnieke foto's...

Een memorabele plek onder de sloophamer… Discotheek Geelen behoort over een paar weken tot het verleden.

Burgemeester Aquariusstraat Haelen

Gisteren, op maandag 7 januari ging de officiële sloop van de voormalige Discotheek Geelen van start. Al eerder werd er asbest uit het pand  verwijderd.

Tijdens de officiële start was er de gelegenheid om herinneringen aan de glorietijd van de discotheek met elkaar te delen, alvorens wethouder Walraven samen met de directie van Herontwikkeling Haelen-Horn BV officieel de eerste sloophandeling verrichtte. Dit onder het genot van een glaasje alcoholvrije champagne en oliebollen.

Discotheek Geelen te Haelen was decennialang een begrip in Midden-Limburg en was voor de regio een belangrijke ontmoetingsplek. Vele momenten zijn nog steeds een  levende herinnering bij de toenmalige  bezoekers.

Al vele jaren staat het karakteristieke pand op de nominatie om gesloopt te worden en ingeruild te worden voor, naar alle waarschijnlijkheid, woningen.

De geluiden die we uit de omgeving horen is dat jongeren en starters erg blij zouden zijn met betaalbare woningen. Zeker met het tekort welke er nu op de woningmarkt heerst.

De symbolische cirkel zou rond zijn. Jongeren keren terug naar daar waar vele liefdes zijn ontstaan

en kunnen op deze gedenkwaardige plek zelf hun eigen herinneringen laten ontstaan. Het zou nobel zijn van de gemeente om op deze manier iets terug te geven aan de gemeenschap.