Overheid

Invulling gezocht voor Raadhuisplein en voormalig Rabobankgebouw

Haelen / Heythuysen

Het voormalig gemeentehuis in Haelen, gelegen aan het Raadhuisplein 1 en het voormalig Rabobankgebouw in Heythuysen, gelegen aan de Dorpsstraat 51/51a worden verkocht. De gemeente Leudal wenst voor beide panden een passende invulling te vinden.

Voor het Raadhuisplein is het uitgangspunt dat het gebouw behouden blijft en ingevuld wordt met (huur)appartementen. Omdat de gemeente het aandeel huurwoningen in Leudal wilt vergroten heeft deze invulling de voorkeur boven koopappartementen.

Op de begane grond ziet de gemeente graag een invulling met maatschappelijke voorziening of bijvoorbeeld horeca of  detailhandel. Ook een maatschappelijke voorziening.


Rabobankgebouw
Voor het voormalig Rabobankgebouw is het uitgangspunt  van de gemeente Leudal dat er een voor Heythuysen centrumversterkende functie wordt gerealiseerd. Bij voorkeur door invulling met appartementen, gecombineerd met een invulling, gericht op  toerisme, detailhandel of  streekproducten. Het gaat dan om een functie waarbij overdag activiteiten zijn en al of niet voor het publiek toegankelijk. Ook wordt aandacht gevraagd voor de invulling van de ruimte aan de voor- en achterzijde van het gebouw. De invulling met woonruimte  wordt  enkel voorzien op de verdieping(en); bij voorkeur levensloopbestendige huurappartementen.

Interesse?
Bovenstaand zijn enkele criteria genoemd  waaraan de herbestemming  van de panden moet voldoen. Hebt  u interesse en wilt u meer weten over de gestelde criteria en voorwaarden? Neem dan contact op met de gemeente Leudal, de heer R. Custers via r.custers@leudal.nl of via het algemene nummer van de gemeente: 0475- 85 90 000.


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­