20 mei 2022Overheid

Leudal opent tweede opvanglocatie in Haelen

Haelen / Gemeente Leudal

Landgoed Leudal in Haelen is aangewezen als tweede gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïnse vluchtelingen in de gemeente Leudal. Dat heeft het college van B&W besloten. Inwoners van Haelen werden al op donderdag 21 april jl. tijdens een bijeenkomst over dit voornemen geïnformeerd.

Landgoed Leudal

In deze opvanglocatie wordt aan maximaal 80 personen onderdak geboden voor een periode van 6 maanden. Deze week zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen gearriveerd. Begin april opende de gemeente al de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen in Ittervoort. Daar kunnen 11 personen worden gehuisvest.

Gezinnen

Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘Op deze locatie in Haelen bieden we vooral huisvesting voor gezinnen aan. Maar daarmee we zijn er nog niet. Onze zoektocht naar andere locaties gaat door. Zeker voor de langere termijn.’

Actieve zoektocht

Naast de locaties in Haelen en Ittervoort zoekt de gemeente Leudal actief verder naar locaties die mogelijk geschikt (te maken) zijn voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Inmiddels verblijven er ook vluchtelingen bij Leudalse inwoners thuis. Ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen hebben zich al geregistreerd bij de gemeente Leudal.

Meer informatie

Inwoners die zelf ook in actie willen komen of op zoek zijn naar meer informatie kijken op www.leudal.nl/hulp-aan-oekraine.