9 aug 2019Overheid

Nederweert kan persoonlijk kennis maken met haar nieuwe burgemeester

Nederweert

‘Smaakvolle praat’ op de kermis

Birgit Op de Laak wordt maandag 19 augustus in het gemeentehuis geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Nederweert.

Tijdens de kermisdagen in de kern Nederweert (van 23 t/m 27 aug) kan iedereen al kennis met haar maken.

De 57-jarige Birgit Op de Laak volgt Henk Evers op, die op 1 augustus met pensioen ging. De toekomstige burgemeester van Nederweert laat weten snel kennis te willen maken met inwoners. De kermis in Nederweert, die een paar dagen na haar installatie van start gaat, is een mooi moment om elkaar voor het eerst te ontmoeten.

Za 24 augustus Officiële opening

De kermis gaat op vrijdag van start, maar de officiële opening is op zaterdag 24 augustus om 14.00 uur bij de autoscooter op het kermisterrein. Wethouder Koolen verricht, in aanwezigheid van Burgemeester Op de Laak, het openingswoord. Daarna maakt het gezelschap een rondgang over de kermis. Het gezelschap eindigt op het horecaplein. U bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten.
 

Zo 25 en ma 26 augustus Smaakvolle praat

Op kermiszondag en -maandag staat de nieuwe burgemeester van 16.00 tot 17.00 uur bij de oliebollenkraam op de kermis. Zij nodigt u van harte uit voor een ‘smaakvol’ praatje.

Ma 26 augustus Tukking & Talking

Maakt u liever kennis met haar buiten het kermisgedruis? Schrijft u zich dan in voor Tukking & Talking en maak een rondje door Nederweert met onze burgemeester in een Tuk Tuk.

De 10 minuut durende ritten lenen zich uitstekend voor een één-op-één kennismaking met burgemeester Op de Laak. De ritten vinden plaats tussen 17.00 en 20.00 uur. We starten telkens vanaf het Raadhuisplein.

Aanmelden

Wilt u op deze informele en leuke manier kennismaken met burgemeester Op de Laak? Stuur dan uiterlijk dinsdag 20 augustus een mailtje naar bestuurssecretariaat@nederweert.nl. Na opgave informeren we u over het exacte startpunt en het tijdstip waarop u bent ingedeeld.

Di 27 augustus Prikkelarme kermis

Op dinsdag 27 opent wethouder Cuijpers om 13.00 uur de prikkelarme kermis op het Raadhuisplein. Deze middag is speciaal voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met fel licht en harde muziek. Na de opening maakt onze nieuwe burgemeester, samen met wethouder Cuijpers een rondgang over de prikkelarme kermis. Sluit aan en loop gezellig mee.