18 nov 2020Overheid

Opening teststraat Weerterland

Weert / Nederweert

Iedereen met coronagerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In de regio Limburg-Noord was al een testlocatie in Venlo. Op 2 november is ook een testlocatie geopend in Roermond en op maandag 16 november kwam daar een derde testlocatie bij, op bedrijventerrein Kampershoek (Fahrenheitstraat 10) in Weert.

Deze teststraat is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de GGD Limburg-Noord, het SJG Weert, zorgorganisatie Stichting Land van Horne en uiteraard de gemeenten Weert en Nederweert. Vandaar de naam ‘Weerterland’. 

Alle organisaties zijn ontzettend trots dat het is gelukt om samen in zo’n kort tijdsbestek een nieuwe teststraat neer te zetten en de deadline te halen. Brenda Pieters, deelprojectleider testen van de GGD: “Ook hier zie je dat samenwerking je verder brengt. Alle partijen hebben hun uiterste best gedaan. Daar zijn we blij mee en trots op.”

Verkorte reisafstand

Met de opening van een derde teststraat in de regio wordt de reisafstand naar een teststraat voor Midden-Limburgers flink verkort. Wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert : “Met een teststraat zo dichtbij is er geen drempel meer voor inwoners om zich bij klachten te laten testen, dat gaat helpen bij het onder controle krijgen van Covid-19.” Peter Koolen wethouder bij de gemeente Nederweert vult aan:

“Het is belangrijk dat onze inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus.

Ik ben dan ook erg blij met de realisatie van de teststraat Weerterland.”

 

Uitslag de volgende dag

Op deze drie locaties samen kunnen nu 2.180 testen per dag worden afgenomen. Op dit moment is de gemiddelde doorlooptijd van test tot uitslag een stuk korter dan voorheen, zo’n 24 uur. Over het algemeen kun je in onze regio nog dezelfde dag terecht. Heb je klachten die duiden op een mogelijke coronabesmetting? Laat je testen (houd je burgerservicenummer bij de hand)! Mocht je positief getest worden, dan volgt een bron- en contactonderzoek. 

Afspraak maken

Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Ook kun je een afspraak maken via www.coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl