22 jun 2022Overheid

Provinciegeld voor veilige wieleromgeving Leudal

Neer / Gemeente Leudal

De Provincie geeft € 750.000 aan de gemeente Leudal voor de aanleg van een veilige wieleromgeving. Die wordt gerealiseerd op sportpark Open Club ’t Maasveld in Neer. Het gaat om een 800 meter lange ovalen wielerbaan en een Bike Park van 1,5 hectare voor mountainbikers en veldrijders. Het Limburgs Parlement heeft in november vorig jaar gevraagd om deze provinciale subsidie te verlenen.

 

Sportgedeputeerde Madeleine van Toorenburg:  ,,Sporten en bewegen moet mogelijk en toegankelijker worden voor meer mensen. Daar is infrastructuur voor nodig. De Open Club-filosofie van ’t Maasveld kan een bijdrage leveren om van Limburg de gezondste, sportiefste en innovatiefste provincie te maken. En bovendien; wielersport is een speerpuntsport in Limburg.”

 

In Zuid- en Noord-Limburg bestaan veilige wieleromgevingen al in Geleen en Venlo. Ook Midden-Limburg telt vele wieler- en fietsclubs, die gebruik willen maken van een veilige en beschutte wielerbaan voor trainingen en wedstrijden. De nieuwe wielerbaan in Leudal kan veelzijdig worden gebruikt. Bijvoorbeeld om senioren op de asfaltbaan veilig te leren fietsen op een elektrische fiets. Eveneens kunnen skeelers gebruik maken van de asfaltbaan.

Wethouder Robert Martens van de gemeente Leudal is blij met de toegekende subsidie.

 ,,De gemeente Leudal heeft in 2020 al 820.000 euro toegezegd voor dit project. Met de bijdrage van de Provincie kan ‘t Maasveld echt aan de slag.” De totale kosten worden geraamd op ruim twee miljoen euro.

 

Voorzitter John van Haeff van de stichting Open Club ’t Maasveld spreekt over een mijlpaal. ,,Dit is een opsteker,“ zegt hij. ,,Het besluit van de Provincie geeft ons en onze 40 partners en de vele enthousiaste vrijwilligers, die hier onbezoldigd aan werken, extra energie.” Het sportpark wordt op dit moment al gerenoveerd. ,,We hebben vorig jaar de sporthal reeds vernieuwd en de afgelopen weken een nieuw voetbalveld aangelegd. Nu kunnen we doorpakken.”

 

Op het park kunnen straks vijftien verschillende takken van sport worden beoefend. Het centrale opleidingsinstituut voor sportleiders CIOS gaat dan ook gebruik maken van het park door hier studenten les te geven. De studenten brengen het geleerde daarna meteen in de praktijk door sportlessen te geven op ‘t Maasveld aan jeugd en ouderen.

Meer informatie over het project veilige wieleromgeving Leudal vindt u op:

www.limburg.nl

www.leudal.nl

www.hetmaasveld.nl

 

Filosofie Open Club ’t Maasveld

 

Open Club ’t Maasveld is een burgerinitiatief; een plek creëren waar verbinding, plezier en actief zijn, centraal staan. Verbinding staat voor de sterke verbindingen tussen de verschillende sectoren als sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur. Deze variatie maakt het park voor iedereen aantrekkelijk. Voor jong tot oud. Met of zonder beperking. Sporter of geen sporter. Iedereen is welkom. Verbindingen tussen de gebruikers en partners onderling zijn voor ons van groot belang. Samen met onze partners zijn zij de basis voor een multifunctioneel, sociaal en levendig park. Plezier staat voorop bij alles wat we doen en aanbieden. We willen dat iedereen op het park plezier heeft in hetgeen dat hij of zij doet als sporter, vrijwilliger, verzorger of toeschouwer. Het plezier van de mensen maakt het park pas echt waardevol. Actief bezig zijn is de kern van ’t Maasveld. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en niveau. Of het nu gaat om sport, een cultureel avondje, het onderhouden van het park of iets anders. We willen dat iedereen actief mee kan doen én daar plezier in heeft.