Overheid

Roermond: Een “Tiny” Forest in uw buurt?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Onlangs is in Roermond, in de wijk Maasniel het eerste Tiny Forest aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer WijZijnMaasniel, gemeente Roermond, buurtbewoners en IVN Natuureducatie.   

Meer Tiny Forests in Roermond

Gemeente Roermond wil de komende tijd samen met IVN Natuureducatie nog twee Tiny Forests aanleggen. Een belangrijke voorwaarde is de betrokkenheid van bewoners en een school. Wilt u ook een Tiny Forest in uw buurt? Meld u dan voor 14-02-2020 aan als initiatiefnemer via www.ivn.nl/tinyforest, zodat IVN contact met u kan opnemen.

Een initiatief is voldoende

Een Tiny Forest maken is samenwerken. De nieuwe minibosjes willen we in het najaar van 2020 aanplanten. Om dat voor elkaar te krijgen moet in het voorjaar van 2020 gestart worden met de voorbereidingen.

Wilt u ook een Tiny Forest in uw Buurt? Dan hoeft u nog geen uitgewerkt plan te hebben, een initiatief is voldoende.

Dus bent u geïnteresseerd en heeft u een groep van betrokken bewoners en is een basisschool aangesloten dan kunt u zich al aanmelden. Indien u een geschikte locatie op het oog heeft is dat mooi meegenomen maar in deze fase nog niet noodzakelijk. 

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het minibos stimuleert biodiversiteit en biedt kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het: 

Thea Jetten 
IVN Limburg 
06- 28591707
t.g.m.jetten@ivn.nl 

Of 

Joep Ewalds 
Gemeente Roermond 
0475 359 370 
joepewalds@roermond.nl