Overheid

Roermond wegwerkzaamheden: In juni star­ten we met de ver­diep­te lig­gin­gen

Schipperswal / Mijnheerkensweg Roermond

Vanaf juni bouwen we de 2 verdiepte liggingen. In de N280 maken we een verdiepte ligging van 600 meter en een nieuwe kruising Schipperswal. Ook in de Mijnheerkensweg maken we een verdiepte ligging en een nieuwe kruising.

Wat gaat er gebeuren?

Om veilig te kunnen werken, maken we werkruimte vrij. We passen de kruising Wilhelminasingel aan in de nacht van 20 op 21 mei (19:00 – 07:00 uur). Verkeer rijdt daarna over de tijdelijke N280. Dat geeft ons ruimte om de verdiepte liggingen in de N280 en in de Mijnheerkensweg te maken.

De werkzaamheden aan de verdiepte ligging in de N280 voeren we uit in 2 fasen. Eerst maken we het oostelijke deel tot aan de kruising Wilhelminasingel. We verwachten in maart 2020 klaar te zijn met het oostelijke deel van de verdiepte ligging N280 en de hele verdiepte ligging van de Mijnheerkensweg.

De verdiepte liggingen maken we zo:

 • Eerst brengen we damwanden aan. We brengen de damwanden op diepte door te trillen op een hoge frequentie. Dit zorgt voor minder geluid en trillingen in de omgeving. Als we de damwanden niet op diepte krijgen, bijvoorbeeld door harde bodemlagen, passen we onze werkwijze aan.
 •  
 • Dan graven we tussen onze damwanden en brengen stempels aan. Een stempel is een tijdelijke balk die tussen de wanden wordt geplaatst om tegendruk op te vangen. Via een tijdelijke transportbrug over de Mijnheerkensweg voeren we materiaal aan en af. (Vracht)verkeer kan gewoon onder deze brug door rijden.
 •  
 • Daarna storten we een vloer van beton en maken we de definitieve wanden. De wanden en borstweringen werken we af met versieringen gebaseerd op werk van Pierre Cuypers.
 •  
 • Uiteindelijk asfalteren we in de verdiepte ligging en richten we de rijbanen in.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Vanaf de week van 20 mei beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Het bouwen van de verdiepte liggingen begint in juni.

Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment moeten plaatsvinden. Kijk regelmatig op deze website voor de meest actuele informatie.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

We werken veilig en efficiënt en om te zorgen voor zo min mogelijk overlast, zijn onze werktijden van 07:00 tot 19:00 uur. Het kan zijn dat we ook buiten deze uren moeten werken, maar dit proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. Wel zo fijn voor u en voor ons!

Hoe dieper de damwanden komen, hoe meer overlast er kan ontstaan. Met een speciale techniek beperken we de diepte, zodat het aanbrengen van de damwanden beter gaat en we de overlast zo klein mogelijk houden. We monitoren de trillingen en het geluid dat we veroorzaken. Mochten we over onze streefwaarden heen gaan, dan passen we onze werkwijze aan. Alle hinder voorkomen is helaas niet mogelijk. Er is nu eenmaal enige geluids- en trillingshinder te verwachten.

Wat betekent dit voor u?

Verkeer kan gewoon over de N280 en de tijdelijke wegen blijven rijden.

 • Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
 • Bestemmingen in de Mijnheerkensweg, zoals DCO van Iersel, Euromaster en City Hub, zijn bereikbaar vanuit het oosten. Het is niet meer mogelijk om op de N280 vanuit het westen linksaf te slaan naar de Mijnheerkensweg. Volg de bewegwijzering.
 • Bestemmingen aan de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond zijn bereikbaar via de rotonde Mijnheerkensweg en de tijdelijke verbindingsweg naar de Schipperswal. Volg de bewegwijzering.

Adviesroutes

Oponthoud door onze werkzaamheden mijdt u het beste door onze adviesroutes te volgen.

 • Doorgaand verkeer op de N280 en verkeer naar Roermond Oost, Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander adviseren we via de A73 te rijden en afslag (19) Roermond nemen.
 • Plaatselijk verkeer adviseren we Roermond te verlaten door op de Singelring te rijden via de Maastrichterweg (richting Weert en Eindhoven) of de Koninginnelaan (richting Venlo en Swalmen).

Overzichtskaart grootschalige adviesroute om verkeershinder op N280 door werkzaamheden te vermijden (png, 2.3 MB)

Adviesroute voor verkeer van binnenstad naar bestemmingen buiten Roermond - 20-05-2019 (pdf, 536 kB)

Omleidingen

Tijdens het bouwen van de verdiepte liggingen blijven 3 omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer gelden:

 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de rotonde Mijnheerkensweg rijden zij terug de N280 op richting A2 en Weert. Bij de kruising Wilhelminasingel slaan zij rechtsaf de Mijnheerkensweg in. Zij bereiken DCO van Iersel, Euromaster, City Hub en Designer Outlet Roermond vanuit het oosten.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via de rotonde Mijnheerkensweg rijden zij de Mijnheerkensweg in en nemen daar de tijdelijke verbindingsweg naar de Schipperswal. Zij bereiken de Schipperswal en de parkeergarage van het Designer Outlet Roermond vanuit het oosten.
 • Gemotoriseerd verkeer dat vanaf de N280 vanuit het westen naar Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander wil rijden wordt omgeleid. Zij rijden door op de N280 tot de tijdelijke afrit naar de rotonde Mijnheerkensweg. Via deze rotonde bereiken zij Leeuwen en bedrijventerrein Willem-Alexander.